Windsor vol ongeloof over Ferrari: 'Zou niet eens denken dat in hun hoofd op zou komen' Opinie
Opinie

Windsor vol ongeloof over Ferrari: 'Zou niet eens denken dat in hun hoofd op zou komen'

Windsor vol ongeloof over Ferrari: 'Zou niet eens denken dat in hun hoofd op zou komen'

Peter Windsor heeft vol onbegrip en ongeloof gekeken naar hoe Ferrari in zijn ogen de race van Charles Leclerc verpestte. De strategen van de Scuderia besloten de Monegask in de eindfase van de Grand Prix van Hongarije de harde band te geven. Dit bleek een desastreuse keuze te zijn, waardoor Leclerc een zeer mogelijke overwinning uit zijn handen zag glippen.

'Precies wanneer we dachten dat Ferrari geen creatieve manieren meer overhad om een Grand Prix van Charles te verpesten, hebben ze op magische wijze nog eentje uitgevonden', opent Windsor op zijn YouTube-kanaal enigszins cynisch. Volgens de journalist en voormalig teammanager reageerde Ferrari op de pitstops van Max Verstappen, die uiteindelijk de race won.

Ferrari reageert op Verstappen

Windsor zag dat het daardoor foutging voor Leclerc: 'Ze haalden hem niet alleen belachelijk vroeg naar binnen, ze zetten hem ook nog eens op de harde band. Dat is een band die Charles op geen enkel punt dit afgelopen weekend heeft gebruikt. Op de softs had Ferrari een goede balans gevonden, de mediums zouden iets minder zijn geweest en bij de hards zou je niet eens denken dan het in hun hoofd op zou komen.'

Alpine ging vroeg in de wedstrijd voor hards bij zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon. Windsor zag dat ze nauwelijks het gaspedaal konden intrappen op die band, zo weinig grip lag er. 'Ik weet niet of Ferrari meekeek, maar dit was een signaal aan iedereen in de pitstraat waardoor ik dacht dat ze zo ver mogelijk weg zouden blijven van de harde band', aldus Windsor over de strategische keuze van Ferrari.

Video | Windsor over Leclerc, Ferrari en GP Hongarije

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws