Binotto slaat terug na kritiek Rosberg: 'Ik kan ook van buitenaf zomaar dingen roepen' Formule 1
Formule 1

Binotto slaat terug na kritiek Rosberg: 'Ik kan ook van buitenaf zomaar dingen roepen'

Binotto slaat terug na kritiek Rosberg: 'Ik kan ook van buitenaf zomaar dingen roepen'

Mattia Binotto heeft gereageerd op de kritiek van Nico Rosberg na afloop van de Grand Prix van Nederland. De voormalig Formule 1-coureur zei dat monteurs van de Formule 2 en Formule 3 hun baan beter kunnen doen dan de monteurs van Ferrari. Binotto maakt zich niet zo'n zorgen om de pitstops en stelt dat er geen mutaties gaan plaatsvinden binnen de Italiaanse renstal. De Ferrari-teambaas weet echter wel dat het team heel snel racepace moet vinden om niet haar tweede plek te verliezen aan Mercedes.

Na de zomerstop is Ferrari verder achterop geraakt ten opzichte van Red Bull Racing. De Scuderia ziet nu ook het team van Mercedes naderen. 'We kunnen nu simpelweg niet meedoen om de overwinningen, maar we kunnen ook niet Mercedes achter ons houden', zegt Binotto bij AS. 'Er zijn nu een aantal races geweest waarin we niet onze potentie hebben waargemaakt. Dat moeten we zo snel mogelijk op zien te lossen, want we willen weer winnen, zeker in Monza. Daar wacht de tifosi op ons.'

Momenteel heeft Ferrari nog geen antwoord gevonden op de huidige problemen. 'Ik weet niet of het komt doordat de auto niet snel genoeg is of dat de afstelling te complex is. We zijn snel over één ronde, maar alles dondert in elkaar tijdens de race.' Binotto weet dat het team zo snel mogelijk het tij moet keren om op zijn minst de tweede plek in het kampioenschap te behouden. 'Deze ervaringen geven ons meer data om te analyseren, maar we moeten terugslaan. Dat is niet alleen omdat Red Bull snel is, maar ook omdat Mercedes ons heeft ingehaald qua racepace.'

Binotto reageert op Rosberg

Rosberg gaf na afloop van de race felle kritiek op het team van Ferrari. Binotto slaat terug: 'Het is heel makkelijk om van buitenaf zomaar dingen te gaan roepen. Dat kan ik ook.' De Ferrari-teambaas geeft dan ook aan dat hij nog altijd door zal gaan met het huidige team. 'We gaan geen mensen vervangen. Ferrari heeft het juiste team neergezet en dat zorgt voor de stabiliteit die nodig is. Teams hebben jaren aan ervaring nodig om vooraan mee te kunnen doen', concludeert Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws