'Sainz ontvangt snel nieuw hybride systeem, waarschijnlijk gridstraf op Monza' Formule 1
Formule 1

'Sainz ontvangt snel nieuw hybride systeem, waarschijnlijk gridstraf op Monza'

'Sainz ontvangt snel nieuw hybride systeem, waarschijnlijk gridstraf op Monza'

Carlos Sainz mag zich gaan verheugen op het nieuwe hybride systeem van Ferrari. De coureur zal in de aankomende weken, waarschijnlijk tijdens de Grand Prix van Italië, met een nieuwe motor rijden, bevestigt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Hiermee hoopt de coureur op iets meer performance nadat de Grand Prix van Nederland eindigde in een teleurstelling. In de eerste ronde reed Sainz schade en was de kans op een podium weg.

Sainz kende een lastige race op het circuit van Zandvoort. De coureur van Ferrari mocht nog vanaf de derde plek beginnen, maar in het begin van de race raakte zijn auto beschadigd na een touché van Lewis Hamilton. Een deel van de vloer was stuk, waardoor Sainz ongeveer twee tienden per ronde verloor, volgens Formu1a.uno. De lange pitstop maakte de race niet makkelijker voor de enkelvoudig racewinnaar, maar door de vloerschade was de balans in de auto ook volledig weg waardoor het mindere gevoel in de bolide werd geaccentueerd.

Nieuwe motor en gridstraf op komst voor Sainz

De race in Monza lijkt niet makkelijker te gaan worden voor Sainz. Volgens het Italiaanse medium is het bijna zeker dat hij een gridstraf zal pakken omdat de Spanjaard het nieuwe hybride systeem zal krijgen. Deze kreeg Charles Leclerc eerder al op Spa-Francorchamps. Binotto wil het echter nog niet bevestigen: 'We hebben problemen en we moeten vroeg of laat een straf incasseren. We hopen echter wel dat we slechts vijf of tien plekken verliezen en niet achteraan starten.' Hiermee geeft de Ferrari-teambaas aan dat Sainz niet een volledig nieuwe krachtbron zal krijgen.

De coureur van Ferrari geeft zelf ook toe dat er een gridstraf aan zit te komen: 'We zullen heel snel de motor moeten vervangen en een gridstraf moeten pakken. Het zal een lichtere krachtbron zijn en dat zal ons moeten helpen, want we hebben nog steeds een beetje overgewicht.' Binotto bevestigt dat de auto een stuk lichter zal zijn als Sainz een nieuwe motor heeft. Volgens Formu1a.uno scheelt de nieuwe krachtbron zo'n twee kilo aan gewicht, waardoor de auto ongeveer twee tienden sneller zal gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws