Binotto stellig over technische richtlijnen FIA: 'Je kan niet zomaar regels veranderen' Formule 1
Formule 1

Binotto stellig over technische richtlijnen FIA: 'Je kan niet zomaar regels veranderen'

Binotto stellig over technische richtlijnen FIA: 'Je kan niet zomaar regels veranderen'

Mattia Binotto is stellig over de technische richtlijnen die de FIA voorafgaand aan het Grand Prix-weekend had opgesteld. Volgens de Ferrari-teambaas volgde het bestuursorgaan de normale procedure niet op, waardoor de teams geen tijd hadden om de richtlijnen op te volgen. De teambaas hoopt wel dat er voor de toekomst een oplossing komt voor het stuiteren.

Binotto heeft de FIA duidelijk gemaakt dat technische richtlijnen alleen maar adviserend van aard kunnen zijn. 'Technische richtlijnen kunnen worden ingezet om iets in de regels te verduidelijken, niet om de regels te veranderen', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door Motorsport.com. Binotto deelt ook hoe de procedure moet verlopen. 'Het Technisch Advies Comité moet worden geraadpleegd, daarna passen ze de reglementen aan en vervolgens moet de verandering worden goedgekeurd door de World Motor Sport Council.'

'Je kan niet zomaar de regels veranderen met een technische richtlijn', vervolgt de Zwitser. Binotto was duidelijk ontevreden en liet weten dat de richtlijnen niet opgevolgd zouden worden in Canada. Uiteindelijk liet de FIA ook weten dat ze alleen maar data gingen verzamelen bij de verschillende teams. 'Ik vermoed dat de technische richtlijn per abuis is uitgevaardigd, aangezien niemand optrad tegen porpoising of met een extra steun reed. Er was dus vooral veel ophef over niets.'

Binotto hoopt op een oplossing

Ondanks dat Binotto niet achter de technische richtlijnen staat, hoopt hij dat er snel wat aan het stuiteren gedaan wordt. Aankomende week komen de technisch directeuren van de Formule 1-teams bij elkaar om het te bespreken. 'Porpoising is wel iets wat we moeten zien op te lossen voor de toekomst. We moeten het proberen te verminderen, wat dan misschien door middel van een technische verandering moet gebeuren. Dat gezegd hebbende, is het tot op heden geen heel groot probleem geweest. Het verschilt per circuit', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws