Technisch directeuren F1-teams gaan voor GP Groot-Brittannië in gesprek met FIA over porpoising Formule 1
Formule 1

Technisch directeuren F1-teams gaan voor GP Groot-Brittannië in gesprek met FIA over porpoising

Technisch directeuren F1-teams gaan voor GP Groot-Brittannië in gesprek met FIA over porpoising

De technisch directeuren van de Formule 1-teams gaan voor de aankomende Grand Prix van Groot-Brittannië met elkaar om de tafel om de huidige problemen met porpoising te bespreken, meldt Motorsport.com. De FIA kwam afgelopen week met een technical directive, maar deze richtlijnen hebben niet iedereen tevreden gestemd. Toto Wolff hoopt dat de gesprekken vrij zullen blijven van eigenbelangen bij enkele teams.

De technische richtlijnen van de FIA hebben voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Montreal voor wat controverse gezorgd en ook was het voor enkele teams onduidelijk wanneer de richtlijnen gehandhaafd zouden worden. De teambazen gingen in Canada met elkaar in gesprek, maar dat verliep niet volgens plan. Er kwam geen consensus tussen de renstallen, waardoor de teams nu het gesprek aangaan met Nikolas Tombazis, de technisch directeur van de single seaters bij de FIA.

Door de technische richtlijnen lijkt het niet voor de hand liggend dat de FIA de regelgeving dit seizoen gaat verandering. Wel lijkt het gesprek tussen de technisch directeuren zich te gaan richten op 2023. 'Ze gaan waarschijnlijk ook de data bekijken die de FIA heeft vergaard tijdens het weekend in Montreal', schrijft Motorsport.com. 'De FIA wil ook data van de teams downloaden voor mogelijke veranderingen in 2023 om zo het stuiteren voor de lange termijn aan te kunnen pakken.'

Wolff niet blij met eerste gesprek F1-teambazen

Afgelopen weekend hebben de teambazen al een gesprek gevoerd over porpoising. Wolff denkt het een onnodig politiek debat is geworden tussen de renstallen. 'Het gaat hier om de klachten van de coureurs over verschillende pijntjes. Er moet gewoon een oplossing komen. Dit gaat niet over een winglet die een bepaald team extra voordeel geeft, of een dubbele diffuser. We hebben nu als teambazen de verantwoordelijkheid om dit niet te licht op te vatten', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws