Binotto verwacht gevecht met Red Bull in Bahrein: 'Verstappen mogelijk boven ons' Formule 1
Formule 1

Binotto verwacht gevecht met Red Bull in Bahrein: 'Verstappen mogelijk boven ons'

Binotto verwacht gevecht met Red Bull in Bahrein: 'Verstappen mogelijk boven ons'

Mattia Binotto weet zeker dat Ferrari dit seizoen mee zal strijden om de overwinningen. Vandaar dat de teambaas er ook geen genoegen mee zal nemen als de Italiaanse renstal tijdens de eerste race van het seizoen op de tweede plek eindigt. Op dit moment verwacht Binotto een gevecht met Red Bull Racing en in het bijzonder met Max Verstappen.

Tijdens de testdagen in Barcelona en Bahrein presteerde Ferrari uitermate stabiel en kende het team weinig grote problemen. De afgelopen weken wilde Binotto echter nog niks weten van een favorietenrol, maar de Italiaan lijkt zijn mening te hebben aangepast. 'Ik denk dat we momenteel twee tienden voor of achter Red Bull staan', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door Corriere.it. Binotto ziet een geheim wapen bij de Oostenrijkse renstal. 'Verstappen zal mogelijk boven ons eindigen in Bahrein. Sergio Pérez eindigt dan achter ons.'

De laatste overwinning van Ferrari was tijdens de Grand Prix van Singapore in 2019. Voor de Italiaanse renstal is het dus weer hoog tijd om een race te winnen. 'Ik denk dat we vanaf het begin competitief kunnen zijn', vervolgt Binotto. Met minder dan een overwinning in Bahrein zal hij niet tevreden zijn. 'Ik ga echt niet tekenen voor een twee plek in Sakhir. We willen het hoogst haalbare in elke race.'

Ferrari maakt stappen met krachtbron

Een van de hoogtepunten van de nieuwe F1-75 is de krachtbron. De motor heeft zijn kracht al kunnen tonen tijdens de testdagen, maar de ware potentie moet nog boven water komen. Volgens Binotto heeft het team een inhaalslag van 25 pk moeten maken. 'We staan nu ongeveer gelijk met onze concurrenten. Misschien staan we er zelfs een beetje boven. De auto heeft nu de eerste stappen overleefd en alles ziet er goed uit. We zijn klaar om te vechten', besluit Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws