Binotto vindt dat Shwartzman een stoeltje in de Formule 1 verdient: 'Hij is sterk' Formule 1
Formule 1

Binotto vindt dat Shwartzman een stoeltje in de Formule 1 verdient: 'Hij is sterk'

Binotto vindt dat Shwartzman een stoeltje in de Formule 1 verdient: 'Hij is sterk'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, heeft aangegeven dat Robert Shwartzman een zitje in de Formule 1 verdient. De coureur die sinds de invasie van Rusland in Oekraïne onder de Israëlische vlag rijdt, werkt veel samen met de Italiaanse renstal en dus heeft de teambaas veel gezien van de bijdrage die hij kan leveren.

'Robert is een fantastische coureur', zo begint Binotto bij Autosport. Shwartzman wist in de Formule 3 kampioen te worden en reed vervolgens twee seizoenen in de Formule 2 met als uitslag een vierde en tweede plek in het kampioenschap. 'Er zijn coureurs die misschien geweldig zijn in Formule 3 en Formule 2 en dan niet goed genoeg zijn in de koningsklasse', zo vertelt de teambaas.

Hij denkt echter dat Shwartzman het talent heeft om in de Formule 1 te rijden. 'Ik denk dat hij heel erg snel is, vooral in een Formule 1-wagen, want elke keer dat hij erin reed, was hij heel snel', vervolgt Binotto. 'Ik denk dat Robert één van de tegenpolen is', vertelt hij. 'Hij is zeker geweldig geweest in de opstapklassen, maar hij is ook heel erg sterk in de Formule 1. En dus is het jammer dat hij op dit moment nog geen stoeltje heeft.'

'Hij is als coureur verbeterd en ontwikkeld'

Shwartzman is development driver bij Ferrari en heeft daardoor al veel voor het team betekend. 'Dit seizoen heeft hij veel in de simulator gewerkt en hij heeft veel gewerkt om ons team te helpen bij het ontwikkelen van de huidige auto', zo brengt Binotto hulde aan de bijdrage van de coureur.

'Ik denk dat hij als coureur is verbeterd, hij heeft zijn eigen vaardigheden ontwikkeld en vandaag is hij een stuk volwassener, zelfs in vergelijking tot een jaar geleden en dus denk ik dat hij een coureur is die een stoeltje zou verdienen', legt Binotto uit. Toch is de teambaas reëel over of Shwartzman in de Formule 1 komt te rijden. 'We weten dat het op dit moment erg moeilijk is in deze situatie, maar hopelijk zal dat in de toekomst gebeuren', zo eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws