Binotto pleit voor verandering motorreglement: 'Dat moet misschien worden heroverwogen' Formule 1
Formule 1

Binotto pleit voor verandering motorreglement: 'Dat moet misschien worden heroverwogen'

Binotto pleit voor verandering motorreglement: 'Dat moet misschien worden heroverwogen'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, vindt dat de FIA opnieuw moet kijken naar de regels rond de motoren. Nadat in Monza bijna de helft van de coureurs een gridstraf had kwam er veel ophef over de huidige reglementen. Elke coureur mag nu drie motoren gebruiken per jaar, maar dat is vrijwel onmogelijk.

In Monza duurde het na de kwalificatie nog drie uur en drie kwartier voordat duidelijk werd wat de startgrid was voor de race. 'De reden dat het zo lang duurde om de grid in Monza te publiceren, is dat er verschillende interpretaties van de regelgeving zijn en dat het niet duidelijk genoeg is', zo begint Binotto, geciteerd door Autosport. 'Dat is iets dat we zeker in de toekomst moeten aanpakken', vertelt de teambaas.

Het gaat hierbij niet alleen om de bepaling van de grid legt hij uit. 'Ik denk niet alleen dat we de manier hoe we de startpositie bepalen op basis van de straffen moeten aanpakken, maar ik denk dat het aantal straffen dat we ook hebben gekregen te veel is', vertelt Binotto. 'Het is moeilijk voor een fan, denk ik, om een auto op pole te zien staan die niet vanaf pole start, omdat die gridstraffen heeft gekregen.'

'Misschien moet het heroverwogen worden'

Binotto benoemt daarom dat het maximum aantal motoren dat de coureurs mogen gebruiken herzien moet worden. 'Misschien zijn de drie Power Units per auto in dat stadium te weinig voor wat we hebben bereikt', vertelt de in Zwitserland geboren Italiaan. 'Misschien moet het voor de volgende seizoenen worden heroverwogen', suggereert de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws