Binotto: 'We rijden met maximale downforce, daar heeft Red Bull nog wat van nodig' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'We rijden met maximale downforce, daar heeft Red Bull nog wat van nodig'

Binotto: 'We rijden met maximale downforce, daar heeft Red Bull nog wat van nodig'

Mattia Binotto denkt niet dat Ferrari een makkelijk race-weekend ingaat te Hongarije, maar weet dat zijn team een voordeel heeft ten opzichte van Red Bull Racing. De Ferrari F1-75 genereert over het algemeen meer downforce dan de RB18 van Red Bull, en daarmee worden Charles Leclerc en Carlos Sainz beiden kanshebber op de zege op de Hungaroring.

Voordat Binotto zich bij Speedweek tot het aankomende weekend richt, blikt hij nog even terug op de matige eindklassering van Frankrijk. Leclerc viel destijds uit vanwege een rijdersfout en Sainz stelde na een late pitstop P5 veilig. Zonde, want Ferrari had op Circuit Paul Ricard de snelste bolide. 'We kunnen ons dit niet meer veroorloven', weet de Ferrari-leider. 'Red Bull mag ook geen fouten maken. Iedereen loopt in dat opzicht risico.'

'We zullen het nu stap voor stap aankijken, race voor race, en gefocust blijven. We zullen er alles aan doen om Red Bull uit te dagen en elke race te winnen tot aan het einde van het seizoen. Dat is het enige waar we ons nu op kunnen richten', benadrukt hij. Eerder gaf de Italiaan al aan niet in te zien waarom Red Bull van de resterende races van 2022 niet alles kon winnen.

Ferrari in Hongarije

Ferrari gaat het Grand Prix-weekend in Hongarije in als lichte favoriet, maar Binotto houdt een slag om de arm. 'Zoals altijd zal het waarschijnlijk spannend worden. De auto presteert goed, of het nou warm is of koud. We rijden met maximale downforce, daar heeft Red Bull nog wat meer van nodig', geeft hij optimistisch aan.

'Ik verwacht geen grote verschillen in snelheid, dus makkelijk gaat het sowieso niet worden omdat de banden makkelijk oververhitten. Met name de voorbanden hebben het zwaar te verduren', concludeert hij. Dat moet zijn renstal onder controle zien te krijgen, willen ze over de gehele race-afstand sneller zijn dan de Oostenrijkse rivalen.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws