Hamilton ontgoocheld na GP Emilia Romagna: 'Ik wil me verontschuldigen' Formule 1
Formule 1

Hamilton ontgoocheld na GP Emilia Romagna: 'Ik wil me verontschuldigen'

Hamilton ontgoocheld na GP Emilia Romagna: 'Ik wil me verontschuldigen'

Voor Mercedes en vooral voor Lewis Hamilton was het opnieuw een weekend om snel te vergeten. George Russell wist nog op de vierde plek te eindigen, maar Hamilton bleef steken op de dertiende positie. De Mercedes-rijder kwam na een pitstop achter Pierre Gasly te zitten en die kwam hij niet meer voorbij. De zevenvoudig wereldkampioen rekent zichzelf niet meer als één van de titelkandidaten dit seizoen.

Hamilton kwam dan ook verslagen voor de camera van Viaplay. 'Het was lastig vandaag. We moeten blijven leren. Ik kan niet meer zeggen dat dat.' De Mercedes-rijder zag dat zijn zondag vergelijkbaar was met de sprintrace van zaterdag. 'Gisteren verloor ik al een positie aan een AlphaTauri-rijder. Het is lastig om te slikken dat ik er weer achter zat.'

De Brit zag dat zijn teamgenoot wel weer goede punten wist te pakken. Hamilton is teleurgesteld dat hij niet hetzelfde kon doen. 'Ik wil mij aan iedereen verontschuldigen.' De coureur wil dan ook niet meer nadenken over een eventuele achtste wereldtitel. 'Ik lig uit de titelstrijd, daar is geen twijfel voer mogelijk. We blijven echter werken en proberen om de zaak weer op een rijtje te krijgen.'

Russell twijfelt niet aan snelheid Hamilton

Voor Russell verliep de race van zondag een stuk beter. De coureur wist opnieuw te kapitaliseren op fouten van coureurs om hem heen, waardoor hij als vierde eindigde. Hij steekt zijn teamgenoot een hart onder de riem. 'Hamilton is erg snel, maar als team hebben we moeite met het op de rails krijgen van de auto. Ik twijfel er niet aan dat hij sterker terugkomt. Hij motiveert het team en we willen allemaal meer. Niemand is blij met hoe het er nu voorstaat', aldus de jonge Britse coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws