Bleekemolen geeft het voordeel aan Verstappen: 'In Imola had hij op pole moeten staan' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen geeft het voordeel aan Verstappen: 'In Imola had hij op pole moeten staan'

Bleekemolen geeft het voordeel aan Verstappen: 'In Imola had hij op pole moeten staan'

Jeroen Bleekemolen heeft genoten van de Grand Prix van Emilia Romagna. De Nederlandse Le Mans-vedette ziet dat Verstappen op het moment de betere hand heeft ten opzichte van Lewis Hamilton. De Red Bull is wat de Nederlander betreft een stuk sterker op één ronde, maar het ligt tijdens de race wel enorm dicht bij elkaar volgens de coureur.

In de nabeschouwing van De Telegraaf vertelde Bleekemolen dat het voorafgaand aan de race al spannend was. ‘Het was naar de grid toe al te nat, dan weet je ook niet zo goed wat de race gaat brengen. Iedereen ging naar buiten op de natte banden, maar dan wordt het toch weer droog. Voor de teams betekent dat heel veel spanning, maar dat is ook weer mooi voor ons', vertelt hij over de race.

Bleekemolen zag dat Verstappen voornamelijk vee; heeft gewerkt aan de starts. ‘Hij heeft daar veel op geoefend. Nu kwam hij heel goed weg. Het was echt perfect, er was net genoeg ruimte voor Hamilton. De inhaalactie die volgt was net een beetje op het randje, maar ook dat is racen. Je bent daar niet om tweede te worden, dus dan is het logisch dat je het probeert', vertelt Bleekemolen verder.

De druk staat vol op Mercedes

De coureur ziet dat de druk er vol op staat bij Mercedes. Dat leidde er mogelijk toe dat Hamilton ook wat fouten maakte. ‘Bij Hamilton staat de druk er natuurlijk ook op. Maar ik moet zeggen dat bijna iedereen wel een foutje heeft gemaakt. Een wereldkampioen als Alonso stond ook in de grindbak. Er was ook maar één droge lijn, Hamilton had iets meer geduld moeten hebben bij het inhalen van Russell. Hij ging net even van de droge lijn af, dat was wat onhandig', legt hij verder uit.

‘Het is dit jaar echt erop of eronder. Hetzelfde scenario als Bahrein was best mogelijk, Hamilton kwam snel dichterbij. Maar je moet bij iedere inhaalactie risico’s afwegen. Maar het is mooi dat het nu zo dicht bij elkaar ligt. Dat zie je ook in het middenveld. Je ziet wel dat de Mercedes en de Red Bull zie je nu ook weer beter zijn dan andere jaren', vertelt Bleekemolen verder.

Toch heeft de coureur een duidelijk slotoordeel over Verstappen. De Limburger is sterker dan de Brit volgens de coureur. 'Ze pakten een mooie pole in Bahrein. In Imola had hij hem ook moeten hebben, hij maakte een klein foutje. Dat zorgde ervoor dat hij hem net verloor. . De rondetijden van Hamilton en Verstappen wisselen elkaar aan de lopende band af, toch geef ik Max nu wel een klein voordeel.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws