Ralf Schumacher denkt dat titelstrijd voorbij is: 'Red Bull moet anders wel heel veel pech hebben' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher denkt dat titelstrijd voorbij is: 'Red Bull moet anders wel heel veel pech hebben'

Ralf Schumacher denkt dat titelstrijd voorbij is: 'Red Bull moet anders wel heel veel pech hebben'

Ralf Schumacher denkt dat het heel lastig wordt voor Ferrari om Red Bull Racing nog in te halen dit seizoen. De Italiaanse renstal maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije opnieuw fouten, maar die werden volgens de voormalig Formule 1-coureur niet gemaakt op de zondag. Schumacher denkt dat Ferrari het zich lastig heeft gemaakt door de bandenkeuze van de vrijdag. Door de verloren punten van de Scuderia in Hongarije lijkt nu ook Mercedes weer mee te doen in het gevecht.

Max Verstappen kwam als winnaar uit de bus op de Hungaroring. Daar mag de Nederlander echter wel Ferrari voor bedanken. 'Verstappen kende een geweldige race en ook het team van Red Bull deed het fantastisch, maar we moeten niet ontkennen dat Ferrari geholpen heeft', schrijft Schumacher in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports. 'Op vrijdag heeft het team namelijk banden gebruikt die andere teams spaarden voor de race. Ferrari moest wel reageren op de undercut van Verstappen, maar de bandenkeuze was het probleem.'

Charles Leclerc heeft op het moment een achterstand van tachtig punten op Verstappen. Schumacher denkt dat het lastig wordt voor Ferrari om nog een rol te spelen in de titelstrijd. 'De zomerstop wordt niet gemakkelijk voor Ferrari, want ze hebben niet de kans om direct terug te slaan. In het wereldkampioenschap is er momenteel weinig hoop voor Ferrari. Red Bull doet het nu zo goed dat er wel heel veel moet veranderen, wil Ferrari kans maken. Daarvoor moet Red Bull heel veel pech hebben in de tweede seizoenshelft.'

Schumacher: 'Er zit veel potentie in Mercedes'

Mercedes wist opnieuw te profiteren van een slecht weekend bij Ferrari. Schumacher hoopt dat de Duitse renstal snel echt mee kan doen voor de overwinningen. 'Mercedes zag er heel indrukwekkend uit, maar het is ook indrukwekkend dat ze het zelf niet hadden verwacht. Er zit heel veel potentie in de auto, maar dat hangt wel af van het circuit en de omstandigheden. Ze lijken gewoon niet te begrijpen waarom ze soms mee kunnen doen vooraan. Ik hoop dat dingen steeds beter zullen worden bij Mercedes, want een gevecht tussen drie teams is een stuk leuker', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws