Boordradio's GP België | Leclerc over slome stops: 'Wat is er aan de hand?!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP België | Leclerc over slome stops: 'Wat is er aan de hand?!'

Boordradio's GP België | Leclerc over slome stops: 'Wat is er aan de hand?!'

Tijdens de Grand Prix van België hoorden we een scala aan boordradio's die inzicht geven in de tactieken van de verschillende teams. Gespreksonderwerp van de dag was de crash tussen Antonio Giovinazzi en George Russel. Genieten geblazen is het dan ook zeker van de tactische (en soms ook emotionele) uitspraken!

In ronde twaalf zagen we een gevaarlijk spektakel op de baan in België. Antonio Giovinazzi belandde in de muur, waarna ook George Russel ongelukkig uitviel. Hij zag één van Giovinazzi's banden op hem afkomen en kwam hierdoor ook in de muur terecht. Zijn reactie over de boordradio is dan ook logisch. Russel: ‘**** *****. Ik ben oké. Ik kon geen kant op jongens.'

De crash bracht een safety car op de baan voor een aantal ronden, waarna vrijwel het hele veld de pitstraat indook. Logisch, gezien de baan nog opgeruimd moest worden. ‘Er ligt echt veel puin op de baan', vertelde Lewis Hamilton nog aan het Mercedes-team. Kort daarna schoot de Brit overigens wel in de stress. Hamilton: 'Ik verlies vermogen!’ Een paar tellen later verklaart zijn team over de radio: 'Niks om je zorgen over te maken. Dat was gewoon energy management.'

Later op de middag werd duidelijk dat Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas wat problemen had op het Circuit Spa-Francorchamps. Zo liet Bottas in ronde 35 weten dat hij niet goed in zijn fel zat. Bottas: ‘Ik heb een probleem met een gevoelloos been aan de linkerkant vanwege de remmen.’ De Fin wist de problemen uiteindelijk wel onder controle te houden, want Bottas finishte netjes als tweede.

Slechte middag voor Ferrari

Behalve de crash viel ook Ferrari op tijdens de race. Waar Charles Leclerc vorig jaar nog de winst pakte voor het Italiaanse team, was de jonge coureur alles behalve tevreden tijdens de race. 'Wat is er aan de hand?! Waarom hebben we van die langzame stops', vroeg Leclerc over de tweede stop waarin hij maar liefst vijf seconden compleet stilstond.

Ook voor Vettel was het een zure middag. In de 29e ronde vroeg hij zijn team over wat zijn opties waren. Vettel: ‘Ja ik ga deze gasten voor me niet inhalen. Denk **** aan een pitstop.’ Vanuit de pitstraat werd gemeld dat een pitstop hem terug zou laten vallen naar de laatste plaats. Met nog vijftien ronden te gaan adviseerde het team om de race dan ook gewoon door te rijden. Uiteindelijk eindigde Vettel de middag als dertiende, terwijl zijn Franse teamgenoot als veertiende over de finish reedt. (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws