Boordradio's VT3 | Schumacher: 'De omstandigheden zijn best wel f***ing slecht' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Schumacher: 'De omstandigheden zijn best wel f***ing slecht'

Boordradio's VT3 | Schumacher: 'De omstandigheden zijn best wel f***ing slecht'

Fernando Alonso wist tijdens de derde vrije training verrassend de snelste tijd neer te zetten. De laatste sessie voor de kwalificatie was nat en de rijders kenden enkele hachelijke momenten op het Circuit Gilles Villeneuve. De Formule 1-coureurs lieten via de boordradio hun ongenoegen kennen over de bandenkeuze en de omstandigheden. F1Maximaal heeft de boordradio's van de derde vrije training op een rijtje gezet.

Het was nat tijdens de derde vrije training. Vier coureurs werden direct naar buiten gestuurd door hun teams. De rijders van Haas en Alfa Romeo waren als eerste buiten te vinden. Mick Schumacher gaf zijn oordeel over weersomstandigheden in Montreal. 'De omstandigheden zijn best wel f***ing slecht', waren de woorden van de Duitser. Meerdere rijders hadden het in de openingsfase moeilijk met de omstandigheden. De rijders gleden over het circuit. 'Er ligt heel erg weinig grip', was de analyse van Yuki Tsunoda.

De coureur die als eerste problemen meldde over de boordradio was Lance Stroll. Over het lange rechte stuk reed de coureur langzaam. 'Ik rijd heel erg rustig', zei Stroll over de boordradio. Het leek erop alsof de Canadees een motorprobleem had, waardoor het team hem ook naar binnen riep. Desalniettemin besloot Stroll door te rijden, ondanks het advies van zijn ingenieur.

Hachelijk moment voor Magnussen

De natte omstandigheden op het Circuit Gilles Villeneuve hielden enige tijd stand. Na twintig minuten waren de meeste coureurs nog niet buiten geweest en die coureurs die buiten waren hadden het niet makkelijk. 'F***! Het is zo makkelijk voor het linkervoorwiel om op slot te schieten', zei een gefrustreerde Tsunoda over de boordradio. De AlphaTauri-rijder schoot rechtdoor in de eerste bocht. Ook Alexander Albon had het moeilijk in zijn Williams-bolide. 'Het is zo lastig', zei de coureur.

Een van de meest hachelijke moment tijdens de derde vrije training kwam op naam van Kevin Magnussen. De coureur vaan Haas schoot door in de eerste bochtencombinatie en kreeg zijn bolide simpelweg niet vertraagd. De Deen kon zijn auto vlak voor de muur tot stilstand brengen en uiteindelijk zonder schade wegrijden. 'Wat gebeurde daar?', vroeg Magnussen zich af tegenover zijn team.

Latifi: 'We crashen bijna in elke bocht'

De coureurs durfden het aan het einde van de sessie aan op de intermediates. Sommige rijders kenden dus hachelijke momenten. Nicholas Latifi, die dit weekend zijn thuisrace verrijdt, had het ook moeilijk op de band met de groene wang, en ging liever niet meer naar buiten. 'Dit is niet de juiste band voor ons. We crashen bijna in elke bocht', aldus de Williams-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws