Boordradio's zaterdag GP Groot-Brittannië | Pérez hoopt tevergeefs op tweede kans: 'Kunnen ze me duwen?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's zaterdag GP Groot-Brittannië | Pérez hoopt tevergeefs op tweede kans: 'Kunnen ze me duwen?'

Boordradio's zaterdag GP Groot-Brittannië | Pérez hoopt tevergeefs op tweede kans: 'Kunnen ze me duwen?'

De zaterdag van de Grand Prix van Groot-Brittannië verliep niet positief voor het team van Red Bull Racing. Zowel Max Verstappen als Sergio Pérez schoten van de baan af. Voor Pérez betekende dat einde verhaal, terwijl Verstappen opgezadeld werd met vloerschade. De teleurstelling bij de Red Bull-coureurs was duidelijk te horen over de boordradio. F1Maximaal.nl zet ook de overige boordradio's op een rijtje.

De zaterdag op het circuit van Silverstone verliep door de wisselende omstandigheden een beetje rommelig. Tijdens de derde vrije training was de baan al nat, maar het was onduidelijk of het asfalt nou snel droger zou worden of juist nog natter zal worden. De ingenieur van Daniel Ricciardo gaf immers aan dat het op zou drogen, terwijl de ingenieur van Pérez niet veel later aangaf dat het regende. Pierre Gasly was de coureur die het meeste last had van de natte omstandigheden. 'Ik sta vast', zei de coureur toen hij in de grindbak was beland.

Gedurende de derde vrije training werd het steeds een beetje droger, maar het was absoluut geen tijd om over te stappen op de slicks. Alle coureurs waren op de baan te vinden, aangezien de weersvoorspelling ook aangaf dat het mogelijk zou regenen op de zondag. Valtteri Bottas kende nog een hachelijk moment met een spin, maar hij kon zijn weg vervolgen. Het was vooral Carlos Sainz die een adrenalinescheut door zijn lijf kreeg. 'Ricky, je praatte tegen mij in de bocht!', zei een ontevreden Sainz.

Problemen bij Red Bull

Aan het begin van de kwalificatie stonden alle coureurs nog op de intermediates, maar de rijders konden al snel overstappen op de zachte banden. Dat pakte niet positief uit voor Pérez, die in het grind belandde. 'Kunnen ze me even naar voren duwen?', was de vraag van de Red Bull-coureur. 'Als ze dat doen, dan zou dat betekenen dat je niet meer mee mag doen aan de kwalificatie', zei ingenieur Hugh Bird. Pérez gaf niet op: 'Ik heb alleen een duwtje nodig. Er ligt daar asfalt.'

De spin van Pérez zorgde voor een rode vlag, maar door de wisselende omstandigheden wilden alle coureurs zo snel mogelijk naar buiten. Bij McLaren gingen de coureurs heel snel weer naar buiten. 'De rode vlag wordt nog steeds gezwaaid Oscar, maar mensen willen al in de pitstraat gaan staan omdat er nog wat regen kan vallen aan het einde van de sessie. Ik zet je er gewoon tussen, maar ik heb nog geen tijd voor de herstart', kreeg Oscar Piastri in zijn oren te horen.

De regen kwam inderdaad terug, maar het duurde niet heel erg lang. 'De regen zal bij bocht 7 vallen', kreeg Lando Norris te horen. 'Ook de wind is wat harder gaan waaien', vervolgde de ingenieur van de McLaren-coureur. Het was uiteindelijk opnieuw een Red Bull-coureur die het meeste last had van de weersomstandigheden, aangezien ditmaal Verstappen van de baan schoot en door het grind stuiterde. 'F*ck, deze regen!', was het korte bericht van Verstappen, die ook zijn vloer beschadigde.

Russell pakt poleposition

De rest van de kwalificatie verliep zonder incidenten. Het werd duidelijk dat Mercedes de favoriet zou zijn voor poleposition, maar ook McLaren zat in de buurt. George Russell wist de favorietenrol van Mercedes uiteindelijk waar te maken. 'Goed gedaan, George', was het eerste bericht aan het adres van de jonge Britse coureur. 'Hebben we een één-twee te pakken?' Die vraag van Russell kon positief beantwoord worden door zijn ingenieur. 'Woohoo, kom op!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws