Verstappen springt in de bres voor Pérez: 'Het was gewoon pech' Formule 1
Formule 1

Verstappen springt in de bres voor Pérez: 'Het was gewoon pech'

Verstappen springt in de bres voor Pérez: 'Het was gewoon pech'

Max Verstappen heeft het opgenomen voor teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaanse coureur van Red Bull Racing heeft het zwaar en tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het weer mis voor Pérez. Verstappen geeft aan dat zijn teamgenoot simpelweg pech had en dat hij tot dat moment een prima weekend had. De Nederlander hoopt tijdens de race een goede auto te hebben om zo een weg naar voren te kunnen vinden.

Het zwaard van Damocles hangt Pérez momenteel boven het hoofd. De coureur van Red Bull heeft het de afgelopen weken opnieuw heel erg zwaar en ook het raceweekend op Silverstone verloopt absoluut nog niet zoals gehoopt. De Mexicaan kende nog een aardige tweede vrije training, maar op de zaterdag ging het opnieuw mis voor Pérez. De Red Bull-coureur spinde tijdens Q1 en kwam in het grind terecht, waardoor zijn kwalificatiesessie al snel ten einde kwam.

Verstappen had het ook zwaar tijdens de kwalificatie, aangezien hij ook buiten de baan kwam. Doordat de Nederlander door het grind stuiterde raakte zijn vloer beschadigd. Uiteindelijk wist Verstappen nog de vierde tijd neer te zetten. In het gevecht met beide Mercedes-coureurs en Lando Norris staat hij er echter wel alleen voor. 'Ik weet niet of dat veel uitmaakt, ik probeer er niet aan te denken', wordt Verstappen geciteerd door internationale media. 'Uiteindelijk moet je het altijd zelf doen, niemand gaat je helpen in een race.'

'Je moet echt uitgaan van je eigen kracht en natuurlijk was het superongelukkig om Checo in Q1 te verliezen', vervolgt Verstappen. De drievoudig wereldkampioen springt dan ook in de bres voor zijn teamgenoot. Dat vertrouwen lijkt Pérez nu ook wel te kunnen gebruiken, nu er geruchten zijn over een mogelijk vroegtijdig vertrek. 'Het was gewoon pech wat er gebeurde. Toen hij in de auto sprong in de tweede training, zag hij er goed uit. Dus het is een beetje oneerlijk om te zeggen dat hij dit weekend slecht is geweest of wat dan ook.'

Verstappen voorzichtig optimistisch

Voor Pérez staat een hels karwei te wachten, maar ook Verstappen heeft nog voldoende werk te verrichten, wil hij winnen op Silverstone. Er is vertrouwen bij Verstappen, maar hij wil niet te ver vooruitdenken. 'Voor mij is zondag een nieuwe dag waarin we eerst moeten afwachten wat het weer gaat doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als we gewoon weer een gerepareerde auto hebben, we vooraan kunnen rijden. Ik zeg niet dat we de snelste zullen zijn, maar als we erbij blijven, is er altijd iets mogelijk', aldus de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws