Bottas tevreden na ijzersterke inhaalrace: 'Dit was het maximaal haalbare vandaag' Formule 1
Formule 1

Bottas tevreden na ijzersterke inhaalrace: 'Dit was het maximaal haalbare vandaag'

Bottas tevreden na ijzersterke inhaalrace: 'Dit was het maximaal haalbare vandaag'

Valtteri Bottas wist zondag dankzij een puike inhaalrace een podium in de wacht te slepen voor Mercedes. De Fin moest achteraan starten dankzij een motorwissel, maar wist zich terug naar voren te knokken. Zo werden de nodige punten nog binnengehaald voor het team van Mercedes. De Fin is blij en spreekt van een van de beste races uit zijn carrière, vooral omdat het inhalen op Monza lastiger bleek dan het leek.

'Ik volgens mij vandaag de meeste posities gewonnen in mijn carrière. Het lijkt alsof inhalen makkelijk is hier op Monza, maar dat is niet zo. Als er meerdere auto's achter elkaar rijden is het lastig, dus ik ben blij dat ik een goede auto had vandaag. De strategie was geweldig en zo hebben we onze mogelijkheden optimaal benut', aldus Bottas in de persconferentie van de FIA. Even leek er nog meer in te zitten dan een derde plek, dankzij zijn snelle opmars op de mediumband. Maar nadat Bottas vast kwam te zitten in het treintje achter Perez, sleten zijn bande dermate hard dat een beter resultaat niet mogelijk bleek te zijn.

'In het begin van mijn stint zag ik beide McLaren's nog en kwam ik dichterbij. Toen kwam ik echter vast te zitten en probeerde alles wat ik kon, maar na een paar rondes werden mijn banden minder en dat was het.' Daarnaast zou het nog lastig zijn geweest om de voorste mannen in te halen, zo werd eerder in de race gedemonstreerd door Lewis Hamilton. 'McLaren was het hele weekend ijzersterk. Op het rechte stuk waren ze niet bij te houden. Lewis had hier ook tijdens de sprintkwalificatie mee te maken. Ik ben blij met het resultaat van vandaag dus. Dit was het maximale wat we eruit konden halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws