'Asfalt is niet van Formule 1-kwaliteit', Miami komt met update over aanpassingen aan circuit Formule 1
Formule 1

'Asfalt is niet van Formule 1-kwaliteit', Miami komt met update over aanpassingen aan circuit

'Asfalt is niet van Formule 1-kwaliteit', Miami komt met update over aanpassingen aan circuit

De organisatie van de Grand Prix van Miami heeft een update gegeven over mogelijke aanpassingen aan het veelbesproken circuit. De race maakte afgelopen seizoen zijn debuut op de Formule 1-kalender en het circuit werd gelijk erg omstreden. Meerdere coureurs waren niet tevreden over onder andere het asfalt. De organisatie laat nu weten de baan opnieuw te asfalteren.

Fernando Alonso noemde het asfalt in Miami niet Formule 1-kwaliteit en richtte met name kritiek op het gebrek aan grip off-line. Meerde coureurs spraken zich uit over het circuit, zo zei Max Verstappen dat het voelde alsof ze reden op grind en uitte hij kritiek op de chicane. Volgens de wereldkampioen zou hij alleen genieten van de chicane als hij in een kart zat en was het niet gemaakt voor Formule 1-auto's. Dat waren enkele van de kritieken die werden geuit door Formule 1-coureurs tijdens het inaugurele raceweekend afgelopen mei.

In 2023 zullen de zaken er hopelijk beter voorstaan, aangezien de tweede Miami Grand Prix ooit zal plaatsvinden op een opnieuw geasfalteerd circuit dat de grip en daarmee de inhaalmogelijkheden zou moeten verbeteren. Volgens organisator Tom Garfinkel had dat niets te maken met de kritiek van de coureurs. 'We hadden gewoon terug kunnen komen met het circuit dat we vorig jaar hadden. Het doel dat we ons hadden gesteld was om geweldig te racen, in te halen en naast elkaar te racen', wordt Garfinkel geciteerd door The Race.

Geen aanpassingen aan bekritiseerde chicane

Verrassend genoeg komen er voorlopig geen aanpassingen aan de bekritiseerde chicane. Garfinkel legt uit waarom: 'Het chicanegebied is echt om veiligheidsredenen zo ontwikkeld. We hebben met alle teamleiders gesproken, alle coureurs, de Formule 1 en de FIA ​​en er waren verschillende meningen over de chicane. Sommigen vonden het leuk, sommigen niet en sommigen kon het niet schelen!'

Hij vervolgt: 'We dachten erover om het misschien een beetje af te vlakken, we zijn daar nog naar aan het kijken en hebben de zaken nog niet afgerond, maar vanaf nu blijft het hetzelfde. Dat is gebaseerd op de feedback die we hebben gekregen. Er zal minder afvloeiing zijn omdat sommige horecagebieden dichter bij het circuit komen te liggen, maar de lay-out zelf is in wezen hetzelfde'. aldus de organisator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws