Bottas prijst teamgenoot Zhou voor 'een bijna vlekkeloos seizoen' Formule 1
Formule 1

Bottas prijst teamgenoot Zhou voor 'een bijna vlekkeloos seizoen'

Bottas prijst teamgenoot Zhou voor 'een bijna vlekkeloos seizoen'

Valtteri Bottas was onder de indruk van het debuutseizoen van teamgenoot Guanyu Zhou. De Chinese coureur begon het seizoen sterk met een punt in zijn debuutrace en wist gedurende het 2022-seizoen meerdere keren iets uit de hoge hoed te toveren. Volgens de Fin maakte Zhou niet veel fouten, en dat maakte hem dan ook een sterke rijder in het afgelopen seizoen.

Aan het begin van dit seizoen kwam Zhou fris uit de Formule 2. In Bahrein begon zijn eerste jaar in de Formule 1, en direct heeft hij indruk gemaakt. Met een P10 in de openingsrace kon de Alfa Romeo-coureur zijn eerste punt meenemen. De Italiaanse renstal kon helaas niet de allerbeste auto bieden aan Bottas en Zhou. Door de races heen hadden de coureurs veel last van betrouwbaarheidsproblemen van de Alfa Romeo-bolide. Desondanks bleef Zhou sterk, denkt Bottas, vooral omdat hij minder fouten maakte dan andere rookies.

'Dat was vooral zijn sterkste kracht', reageert Bottas bij Motorsport.com op dat Zhou niet veel fouten maakte. 'En dat is niet altijd gegarandeerd bij een rookie', gaat de Fin verder. 'De Formule 1 is een sport waarin je je snelheid wilt bewijzen en daarbij gauw knullige fouten maakt. Zhou gaf zichzelf de tijd om te ontwikkelen en niet te haastig te zijn. Het seizoen was bijna vlekkeloos', meent Bottas. 'Hij maakte elke race een stap vooruit en zijn technische kennis is uitgebreider geworden. Zo heeft hij meer vertrouwen in de afstellingen van de auto. Dat is mooi om te zien.'

Zhou en Bottas ook in 2023 het rijdersduo van Alfa Romeo

Bottas zag de groei van zijn teamgenoot en heeft daar zelf ook hier en daar aan bijgedragen. Tijdens de Grand Prix van Brazilië reed Bottas achter Zhou, die Latifi probeerde in te halen. Bottas gaf tips over die radio, omdat hij zag op welke manier zijn teamgenoot het beste de inhaalmanoeuvre in kon zetten. 'We kunnen goed samenwerken', vertelt de Fin, die het niet erg vindt dat de formatie van het team ongewijzigd blijft voor 2023. 'En die samenwerking is heel belangrijk voor de groei van het team. Het team heeft er niks aan als we crashen', sluit Bottas af. De progressie van Zhou is dan ook beloond met een contract voor 2023. Tijdens het aankomende seizoen gaan Bottas en Zhou weer samen de strijd aan tegen de andere teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws