Brawn over Hamilton: 'Succes komt niet alleen door auto' Formule 1
Formule 1

Brawn over Hamilton: 'Succes komt niet alleen door auto'

Brawn over Hamilton: 'Succes komt niet alleen door auto'

Ross Brawn is van mening dat de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Turkije vorig jaar bewijst dat zijn succes niet alleen door de auto komt. In gesprek met RaceFans vertelt de uitvoerend directeur van de Formule 1 dat iedereen die race zou moeten kijken als ze twijfelen over waar Hamiltons succes vandaan komt en hoe het tot stand is gekomen.

Tijdens de verregende Grand Prix van Turkije wist Hamilton zijn zevende wereldtitel te behalen. Hierdoor kwam de Engelsman op gelijke hoogte te staan met Michael Schumacher, die ook zeven wereldtitels heeft behaald in de Formule 1. Dit deed Hamilton vanaf een zesde startplaats op een baan die niet alleen glad was door de regen, maar ook door het feit dat hij maar enkele weken voor het raceweekend was geasfalteerd.

'Hamilton liet zijn klasse zien'

Brawn, die samen met Schumacher vijf titels wist te winnen bij Ferrari, is nog steeds zeer enthousiast over de prestatie van Hamilton: 'Hij liet duidelijk zijn klasse zien tijdens die race. Dat staat echt volledig los van of de Mercedes nou zo goed is. Hij reed gewoon een geweldige race en als iemand nog steeds twijfelt over zijn kwaliteiten, dan moeten ze heel snel deze nog eens gaan bekijken.'

Los van de prestaties van Hamilton was Brawn alsnog niet helemaal tevreden over het gebrek aan serieuze inhaalacties tijdens de race. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat een terugkerend probleem weer werd blootgelegd, ondanks het spektakel dat de gladde baan veroorzaakte: 'De auto's zijn tegenwoordig gewoon te snel. Daarom wilden we dat ook aanpassen met de regels van 2022. We moeten meer kijken naar hoe we de beste race kunnen creëren, niet naar hoe iemand de beste rondetijd kan neerzetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws