Brawn tevreden over sprint op Silverstone: 'Er was veel actie' Formule 1
Formule 1

Brawn tevreden over sprint op Silverstone: 'Er was veel actie'

Brawn tevreden over sprint op Silverstone: 'Er was veel actie'

Ross Brawn is blij met de actie die de sprintrace op de zaterdag op Silverstone heeft opgeleverd. De sportief directeur van de Formule 1 ziet naar eigen zeggen tot dusver alleen voordelen aan de toevoeging. Er zal nog wel een nabespreking plaatsvinden om naar verbeterpunten te kijken.

Onder de coureurs waren de meningen verdeeld. Zo was Fernando Alonso positief over het extra spektakel dat de sprint opleverde. Max Verstappen en Lewis Hamilton waren iets minder tevreden. Zij waren van mening dat de poleposition behaald zou moeten worden uit de 'echte' kwalificatie en niet de korte zaterdagrace. Ook zou het lastig zijn geweest om concurrenten in te halen.

Desondanks is Brawn tevreden over het verloop en het resultaat van de sprint. 'Er was veel actie', vertelt hij volgens BBC. 'Mensen begrijpen nu dat het een compleet weekend is. We hadden gisteren een geweldige dag, we hebben vandaag een geweldige dag gehad en ik weet zeker dat we morgen een geweldige dag zullen hebben. Dus drie dagen met actie. En ik geloof niet dat we het op enig moment hebben verdund; we hebben er alleen maar iets aan toegevoegd.'

Toch zal de Formule 1 een nabespreking doen om te kijken naar mogelijke verbeterpunten. 'We nemen de tijd om alles te bekijken en om het te bespreken met de teams en de FIA. Zo kunnen we erachter komen of er dingen zijn de beter kunnen, maar ik denk niet dat er iets fundamenteels veranderd moet worden. Er zijn dingen die we moeten ontwikkelen, zoals de benaming van de sprint, maar niets belangrijks.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws