Briatore over Verstappen-dominantie: 'We moeten accepteren dat er een geweldige kampioen bezig is' Formule 1
Formule 1

Briatore over Verstappen-dominantie: 'We moeten accepteren dat er een geweldige kampioen bezig is'

Briatore over Verstappen-dominantie: 'We moeten accepteren dat er een geweldige kampioen bezig is'

Voormalig teambaas Flavio Briatore vindt dat de afgelopen weekenden hebben aangetoond dat Red Bull Racing niet alleen als team het verschil maakt, maar ook Max Verstappen als coureur. Verstappen won de afgelopen acht Grands Prix, terwijl teamgenoot Sergio Pérez sinds de Grand Prix van Miami slechts drie podiumplekken wist te pakken.

Briatore heeft zelf een verleden met de Verstappen-familie. De Italiaan liet Jos Verstappen in 1994 debuteren voor Benetton, als teamgenoot van Michael Schumacher. Een erg gelukkig huwelijk bleek het niet te zijn, want Verstappen senior reed slechts tien races voor Benetton, voordat hij door Johnny Herbert werd vervangen. Tijdens zijn debuutseizoen pakte Verstappen wel twee podiumplekken, in Hongarije en België.

Verstappen maakt zelf het verschil

Zoon Max heeft inmiddels net wat meer podiumplekken verzameld dan zijn vader, 89 om precies te zijn. Dit seizoen eindigde de 25-jarige Verstappen nog niet lager dan de tweede plek in de Grands Prix. Datzelfde kan niet gezegd worden van teamgenoot Pérez, die in Monaco als zestiende eindigde, en ook in Australië, Spanje, Canada en Groot-Brittannië het podium miste. 'Max Verstappen toonde aan dat het verschil niet alleen door de auto wordt gemaakt, maar ook door de coureur', observeert Briatore dan ook na de Belgische Grand Prix in gesprek met het Italiaanse Il Riformista. 'Hij startte verder naar achteren, herstelde zich, en zette Pérez op twintig seconden achterstand.'

Briatore zag bij Benetton, en later Renault, zelf hoe Michael Schumacher en Fernando Alonso wereldtitels pakten, en is niet rouwig om het eentonige beeld in de Formule 1. 'We moeten accepteren dat er een geweldige kampioen aan het werk is, die domineert.' Achter Red Bull is het spannend genoeg voor de tweede plek in het kampioenschap. 'De McLarens zonken en verdwenen. Lewis Hamilton deed goed mee, en streed met Ferrari voor de derde plek, om aan te tonen dat ze verbeteren', vindt Briatore, die merkt dat er geen gebrek aan enthousiasme is in de Formule 1. 'We hadden 380.000 toeschouwers, die twee dagen lang vol enthousiasme in de regen hebben gezeten. Dat toont aan dat het goed gaat met de Formule 1, ondanks dat de Grands Prix door één coureur compleet gedomineerd worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws