Marko wil niks weten van 'nonsens' over budget Red Bull: 'Sainz kan ook niet goedkoop zijn' Formule 1
Formule 1

Marko wil niks weten van 'nonsens' over budget Red Bull: 'Sainz kan ook niet goedkoop zijn'

Marko wil niks weten van 'nonsens' over budget Red Bull: 'Sainz kan ook niet goedkoop zijn'

Helmut Marko stelt dat het nonsens is dat Red Bull Racing al een groot deel van haar ontwikkelingsbudget heeft uitgegeven. Mattia Binotto zei eerder dat de Oostenrijkse renstal al heel veel geld had uitgegeven aan updates en dat daar snel een einde aan zal komen vanwege de budgetlimieten. Marko denkt dat Red Bull en Ferrari momenteel op gelijke voet staan, aangezien het Italiaanse team zelf ook een behoorlijke kostenpost heeft.

In Miami wist Max Verstappen voor de tweede keer op rij een overwinning te boeken. Binotto zei na afloop dat hij niet bang wordt van de snelheid van de RB18, maar wel van de snelheid waarmee de auto van de concurrent wordt ontwikkeld. De Ferrari-teambaas suggereerde dat er snel een einde aan moest komen, aangezien de Formule 1-teams te maken hebben met een budgetlimiet. Enkele geruchten zeiden dat Red Bull al ongeveer 75 procent van haar ontwikkelingsbudget had uitgegeven.

Die geruchten zijn al ontkracht en Red Bull gaat ook voor de Grand Prix van Spanje haar auto verder ontwikkelen. De Oostenrijkse renstal wil nog wat kilo's verliezen en zal voor de volgende race tussen de drie en vijf kilo eraf halen. De rekening bij Red Bull zal niet ineens torenhoog zijn. 'Ik denk niet dat wij meer gespendeerd hebben', vertelt Marko bij Motorsport-Total.com. 'Natuurlijk zijn de logistieke kosten hoger geworden, maar dat geldt ook voor Ferrari en alle andere teams in de Formule 1.'

Marko duidelijk over budget Red Bull

De verhalen over het ontwikkelingsbudget van Red Bull kunnen dan ook de prullenbak in. 'Het is nonsens. Wij zitten niet in een andere positie dan Ferrari. Ik vraag me zelfs af welk effect Carlos Sainz heeft, aangezien hij meerdere keren hard is gecrasht. Dat kan niet goedkoop zijn', concludeert Marko. F1Maximaal houdt de opgelopen schade van de Formule 1-coureurs bij en de crashes van Sainz hebben Ferrari al meer dan één miljoen euro gekost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws