Brundle beschrijft opties die F1 heeft voor vervangende races: 'Ze jongleren als een gek' Formule 1
Formule 1

Brundle beschrijft opties die F1 heeft voor vervangende races: 'Ze jongleren als een gek'

Brundle beschrijft opties die F1 heeft voor vervangende races: 'Ze jongleren als een gek'

De Formule 1 heeft nog steeds als doel om drieëntwintig Grands Prix te organiseren dit jaar en zou meerdere opties hebben om gaten in de kalender te vullen, zegt Martin Brundle. Die gaten vallen door de annulering van races in landen waar de coronamaatregelen niet de ruimte bieden voor de uitvoering ervan. De GP van Australië is het meest recente slachtoffer.

De verwachting is dat er nog enkele andere annuleringen kunnen volgens. Landen zoals Brazilië en Turkije verkeren zich momenteel in situaties die de organisatie van een Grand Prix niet of nauwelijks mogelijk maken. De Formule 1 zou nu al naar mogelijke vervangers moeten kijken, wil het zijn streven van drieëntwintig races kunnen nakomen.

'Stefano Domenicali (CEO van de Formule 1, red.) zei tegen me dat drieëntwintig races nog steeds absoluut het doel is', vertelt Brundle bij Sky Sports F1. 'Ik weet dat Mugello in de mix zit en misschien ook de Nürburgring. Eventueel kan men opnieuw naar Bahrein gaan, maar daar weten we niets over. Een dubbele race in Austin is ook benoemd.'

Dagelijkse uitdaging voor de Formule 1

Volgens Brundle is de Formule 1 continue bezig met het zoeken naar opties en het afwegen van de mogelijkheden. 'We moeten bijvoorbeeld ook bezorgd zijn over Brazilië. Er zijn een aantal landen die nu op code-rood staan. Het is een dagelijkse uitdaging voor de Formule 1 en ze jongleren als een gek met de opties. Ik denk dat het onvermijdelijk was dat de Australische Grand Prix geannuleerd werd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws