Brundle verwacht klagende F1-fans: 'In plaats van dat ze de excellentie van Verstappen waarderen' Formule 1
Formule 1

Brundle verwacht klagende F1-fans: 'In plaats van dat ze de excellentie van Verstappen waarderen'

Brundle verwacht klagende F1-fans: 'In plaats van dat ze de excellentie van Verstappen waarderen'

Martin Brundle denkt dat Max Verstappen de Grand Prix van België ook had weten te winnen als hij vanuit de pitsstraat had moeten starten. De coureur van Red Bull Racing begon door gridstraffen vanaf de veertiende plek, maar hij had de eerste plaats al in de achttiende ronde in handen. Vanaf dat moment stond hij die plek ook niet meer af aan een andere coureur en werd het een dominante zege. Brundle verwacht dat mensen snel gaan klagen over deze dominantie.

Tijdens de Grand Prix van België moesten meerdere coureurs een gridstraf incasseren. Hierdoor startten zowel Verstappen als Charles Leclerc achteraan het veld. Men had een spannend duel verwacht tussen de twee titelconcurrenten terwijl ze gelijktijdig hun weg naar voren moesten vinden. 'De startgrid beloofde dat de Belgische Grand Prix een zinderende race zou worden', begint Brundle zijn column voor Sky Sports. 'Uiteindelijk was het een hele normale race.'

Vanaf de achttiende ronde was het al duidelijk dat Verstappen zijn eerste plek niet meer uit handen zou gaan geven. Brundle denkt dat de Nederlander onder alle omstandigheden de race op Spa-Francorchamps had gewonnen. 'Het is niet de schuld van Verstappen dat hij in een dergelijke topvorm verkeert en dat hij zich één voelt met zijn Red Bull-bolide. Je krijgt een beetje het gevoel dat hij in de garage zijn bankafschriften had kunnen lezen toen de race begon en nog de race had kunnen winnen.'

Brundle: 'Ik hoop dat Ferrari en Mercedes weer dichterbij zitten'

Door de overwinning in België heeft Verstappen nu een voorsprong van 93 punten op Sergio Pérez en 98 punten op Leclerc. 'Ik verwacht dat mensen snel gaan klagen dat één coureur te veel domineert, net zoals bij Michael Schumacher en Lewis Hamilton, in plaats van dat ze de excellentie van Red Bull en Max waarderen.' Toch hoopt Brundle dat andere teams het Red Bull lastig kunnen maken. 'Ik hoop dat het aan het circuit lag en dat Ferrari en Mercedes een stuk dichterbij zitten de komende races', aldus de Sky Sports-verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws