Brundle ziet duidelijke favoriet in Miami: 'Red Bull zal oppermachtig zijn' Formule 1
Formule 1

Brundle ziet duidelijke favoriet in Miami: 'Red Bull zal oppermachtig zijn'

Brundle ziet duidelijke favoriet in Miami: 'Red Bull zal oppermachtig zijn'

Dit weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma en volgens Martin Brundle is Red Bull Racing de favoriet om de race op het stratencircuit te winnen. De Sky Sports-verslaggever ziet dat de interessante lay-out van de baan in het voordeel werkt voor de Oostenrijkse renstal. Bovendien denkt Brundle dat Red Bull in combinatie met Max Verstappen momenteel de te kloppen ploeg is in de strijd om het wereldkampioenschap.

De strijd om de wereldtitel lijkt momenteel te gaan tussen de coureurs van Ferrari en Red Bull. Charles Leclerc heeft op dit moment nog een voorsprong, maar Brundle ziet in Verstappen de favoriet. 'Ik denk dat Red Bull op het moment de snelste auto heeft', stelt de Brit bij Sky Sports. 'Als je kijkt naar de manier waarop ze de races winnen, in dit tijdperk met DRS, dan zie je dat ze heel erg dominant zijn met hun topsnelheid. Verstappen en Red Bull zijn op het moment de te kloppen combinatie.'

'Ik denk dan ook dat Red Bull oppermachtig zal zijn in Miami', vervolgt Brundle. Het is voor het eerst dat het Formule 1-circus neerdaalt in Miami. Desondanks ziet de verslaggever een duidelijk voordeel voor Red Bull. 'Een goede auto is een goede auto. Dan maakt het niet uit of er regen is, zoals in Imola, of dat het net zoals hier in Miami heel erg warm is. Het circuit kent een paar uitdagende bochten waar de coureurs veel zelfvertrouwen nodig hebben, maar daarnaast lijkt het heel erg op Saudi-Arabië.'

Brundle onder de indruk van circuit in Miami

De coureurs hebben het circuit al mogen verkennen in de simulator en de meeste rijders hebben ook al op de baan gelopen of, zoals Verstappen, over de baan gefietst. Brundle deed ook een verkenningstochtje. 'Op woensdag ben ik met mijn scooter over het circuit gegaan en ik ben heel erg onder de indruk. Het is best wel een complexe baan en een echt racecircuit. Er zijn een paar hele interessante secties, een paar lange rechte stukken en een veel verschillende soorten bochten', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws