Schiff voorspelt moeilijkheden Leclerc: 'Een titelstrijd met Verstappen is heel lastig' Formule 1
Formule 1

Schiff voorspelt moeilijkheden Leclerc: 'Een titelstrijd met Verstappen is heel lastig'

Schiff voorspelt moeilijkheden Leclerc: 'Een titelstrijd met Verstappen is heel lastig'

Naomi Schiff, verslaggeefster bij Sky Sports, denkt dat Charles Leclerc het heel erg lastig gaat krijgen in de titelstrijd met Max Verstappen. De coureur denkt dat de Monegask aan het einde van het seizoen onder immense druk komt te staan. Schiff ziet dat verschillende factoren op dat moment in het voordeel zullen spreken van Verstappen.

Momenteel staat Leclerc nog op een comfortabele voorsprong in het wereldkampioenschap. De Ferrari-coureur heeft twee overwinningen achter zijn naam staan en wist daarnaast ook een tweede plek te behalen. Desalniettemin lijken Verstappen en Red Bull Racing een inhaalslag te maken. De Oostenrijkse renstal was tijdens de Grand Prix van Imola zeer dominant en na wat fouten van beide Ferrari-rijders wist Red Bull een flink aantal punten in te lopen.

De openingsfase van dit seizoen lijkt duidelijk te hebben gemaakt dat de titelstrijd zal gaan tussen Verstappen en Leclerc. Wanneer het er echt op aankomt, voorspelt Schiff moeilijkheden voor de Ferrari-coureur. 'De druk komt er natuurlijk op een gegeven moment vol op te staan', merkt de verslaggeefster op bij Express Sport. 'Om een titelstrijd aan te moeten gaan met Verstappen, die mentaal heel erg sterk is en bekend staat als een agressieve rijder, zal heel erg moeilijk zijn.'

Schiff: 'Leclerc moet alles op een rijtje hebben'

Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna gooide Leclerc een zeker lijkende podiumplek weg door te hard over de kerbs te rijden. Schiff weet dat deze fouten niet te vaak voor mogen komen. 'Als het erop aankomt aan het einde van het seizoen dan moet Leclerc echt alles op een rijtje hebben. Alleen dan kom ik je in een goede positie tegenover Verstappen. Er zal vanuit allerlei hoeken druk op je komen te staan. Er zullen heel veel mensen kijken en je hebt te maken met sponsoren. Daar ontkom je gewoon niet aan', aldus Schiff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws