Horner reageert op Verstappen-kritiek van Wolff: 'Hij heeft moeite met verliezen' Formule 1
Formule 1

Horner reageert op Verstappen-kritiek van Wolff: 'Hij heeft moeite met verliezen'

Horner reageert op Verstappen-kritiek van Wolff: 'Hij heeft moeite met verliezen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de kritiek die Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geuit over huidig wereldkampioen Max Verstappen. Wolff gaf namelijk aan dat hij 'kwaad' werd van het meedogenloze succes dat Verstappen dit seizoen heeft. Volgens Horner kan de Oostenrijker gewoon niet zo heel goed met zijn verlies omgaan, meent hij tegenover Planetsport.com.

Verstappen beleeft een geweldig seizoen waarbij hij bijna onoverwinnelijk lijkt te zijn. Teambaas Wolff vindt het frustrerend dat de Nederlander zo onaantastbaar is en heeft die frustraties met de buitenwereld gedeeld. Red Bull-teambaas Horner neemt het op voor zijn coureur, die 24 seconden voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton over de eindstreep kwam in Barcelona.

Horner: 'Het is niet alleen Max, het hele team heeft aan ons succes meegewerkt'

'Het doet pijn om te verliezen en het lijkt alsof Toto (Wolff, red.) daar last van heeft', stelt Horner, die kalm op de uitspraken van Wolff heeft gereageerd. 'Ik luister eigenlijk nooit echt naar zijn uitspraken, maar we hebben als team hard gewerkt om te staan waar we nu staan, dus zijn boosheid is nergens op gebaseerd. Het is niet alleen Max (Verstappen, red.), maar het hele team dat op een hoog niveau opereert, en we hebben een geweldige auto. Max haalt daar gewoon alles uit dat erin zit', aldus Horner.

De overwinning van Verstappen in Barcelona was de veertigste van zijn carriĆØre. Van de zeven jaar die hij nu aanwezig is in de koningsklasse heeft hij een immense groei als coureur en persoon laten zien. 'Toen hij hier kwam snuffelen in 2016 was hij al snel, maar hij was nog niet echt gevormd', stelt Horner. 'Maar kijk nu eens naar afgelopen race, dat hij de rinkelende telefoon van Helmut Marko kon herkennen tijdens het racen toont maar weer zijn uitzonderlijke bewustzijn aan, en hij lijkt alleen maar beter te worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws