Chandhok bevestigt interesse Red Bull-concurrenten in DRS-systeem Verstappen Formule 1
Formule 1

Chandhok bevestigt interesse Red Bull-concurrenten in DRS-systeem Verstappen

Chandhok bevestigt interesse Red Bull-concurrenten in DRS-systeem Verstappen

Karun Chandhok is van mening dat de concurrenten van Red Bull Racing inderdaad in gesprek zullen gaan, of gegaan zijn, met de FIA na het zien van Max Verstappens achtervleugel. Het onderdeel klapperde hevig op het rechte stuk, en dat is reglementair gezien niet toegestaan. Zodoende zullen teams als Ferrari en Mercedes vermoedelijk verhaal zijn gaan halen, zoals Christian Horner eerder al suggereerde.

Chandhok analyseert voor Sky Sports F1 de eerste vrije training vanuit Azerbeidzjan. Hij opent de beelden waarop de hevig klapperende DRS van Verstappen te zien is. Een prestatievoordeel zal het defecte onderdeel Red Bull niet bieden, maar de vleugel mag maar een beperkte hoeveelheid draaien. Technisch gezien zijn ze dus in overtreding van de reglementen wanneer zo'n vleugel wegens een defect verder doordraait.

'Die DRS is een groot onderwerp van gesprek', bevestigt Chandhok. 'Ik weet dat enkele andere teams het er over hebben.' Er werden in Baku al beelden geschoten van de Ferrari-pitmuur, waar men hoofdschuddend toekeek naar hoe de Red Bull RB18 over het lange rechte stuk schoot. Verstappens teamgenoot, Sergio Pérez, had er overigens geen last van.

Chandhok: 'Hier zullen ze niet blij mee zijn. Er wordt ongetwijfeld opheldering gevraagd bij de FIA.' Volgens Horner is dit inmiddels dus al gedaan. Het is voorlopig wachten op of het daadwerkelijk tot een protest gaat leiden van een van de concurrenten. Red Bull kan immers altijd beargumenteren dat het een defect betreft, en de vleugel niet bewust verder doorbuigt dan reglementair toegestaan is.

Weinig porpoising bij Red Bull

Ook is porpoising op het enorme rechte stuk van Baku City Circuit een dingetje. Chandhok heeft alle coureurs zien racen in die laatste sector, en is tot de conclusie gekomen dat Red Bull porpoising relatief goed onder controle heeft. 'Je ziet hier aan boord bij Verstappen dat die Red Bull wel een beetje beweegt en een beetje stuitert, maar lang niet zo extreem als bij de andere teams', concludeert hij aan de hand van videobeelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws