'Clausule in contract moet voorkomen dat Hamilton Mercedes-personeel meeneemt naar Ferrari' Formule 1
Formule 1

'Clausule in contract moet voorkomen dat Hamilton Mercedes-personeel meeneemt naar Ferrari'

'Clausule in contract moet voorkomen dat Hamilton Mercedes-personeel meeneemt naar Ferrari'

Het zal voor Lewis Hamilton heel erg moeilijk worden om belangrijke figuren van Mercedes mee te nemen naar Ferrari in 2025. In het contract dat hij tekende in 2023 staat namelijk een specifieke clausule die dit tegenhoudt, meent de Italiaanse tak van Motorsport.com. Er wordt gesuggereerd dat de zevenvoudig wereldkampioen race-ingenieur Peter Bonnington mee moet nemen, maar daar lijkt dus een streep door te kunnen.

Vorige week gingen er schokgolven door de Formule 1-wereld nadat Italiaanse media meldden dat Hamilton dicht bij een overeenkomst was met Ferrari. Deze geluiden werden eerst nog neergezet als hardnekkige geruchten, maar het verhaal berustte volledig op de waarheid. Dezelfde dag brachten zowel Mercedes als Ferrari naar buiten dat de 103-voudig racewinnaar de overstap naar Maranello zou gaan maken. Hierdoor komt zijn langdurige samenwerking met Mercedes ten einde.

Het werd een succesvolle samenwerking met Mercedes. De coureur won namelijk zes coureurstitels met de Duitse renstal en samen met het team won hij ook acht constructeurskampioenschappen. Bonnington stond in deze periode altijd aan zijn zijde, maar de kans is groot dat Hamilton bij Ferrari met een andere race-ingenieur te maken krijgt. Toto Wolff gaf eerder nog aan dat hij weet dat er discussies aan zitten te komen, maar mogelijk komt hij daar dus onderuit.

Transfers van personeel kunnen niet plaatsvinden in het geval van Hamilton vanwege een specifieke clausule in zijn Mercedes-contract. Als onderdeel van de voorwaarden van de overeenkomst die afgelopen zomer tussen Hamilton en Mercedes is getekend, werd naar verluidt een specifieke clausule opgenomen om te voorkomen dat teamleden werden weggelokt als de coureur van team wisselde. Hiermee lijkt Mercedes dus echt hebben voorgesorteerd op een vertrek van Hamilton. Wolff was immers niet verbaasd dat de Brit vertrok.

Hamilton-situatie niet uniek

Beide scenario's zijn zeker niet uniek. Michael Schumacher bracht ten tijde van zijn overstap naar Ferrari ook belangrijke figuren mee, zoals Rory Byrne en Ross Brawn. Sebastian Vettel had juist weer een clausule in zijn contract die ervoor zorgde dat hij zijn race-ingenieur niet kon meenemen naar de Italiaanse renstal. Het is echter nog niet helemaal uitgesloten dat Bonnington ook vertrekt naar Maranello. Het zorgt er enkel voor dat de onderhandelingspositie van Mercedes een stuk sterker is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws