Aanstaand vertrek Hamilton geen hoofdpijndossier voor Wolff: 'Twijfel niet aan zijn integriteit' Formule 1
Formule 1

Aanstaand vertrek Hamilton geen hoofdpijndossier voor Wolff: 'Twijfel niet aan zijn integriteit'

Aanstaand vertrek Hamilton geen hoofdpijndossier voor Wolff: 'Twijfel niet aan zijn integriteit'

Toto Wolff twijfelt niet aan de integriteit van Lewis Hamilton en hij maakt zich dan ook geen zorgen over het aanstaande vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen. De teambaas van Mercedes wil in het aankomende jaar gewoon zo transparant mogelijk blijven werken, ondanks dat Hamilton de opgedane kennis mogelijk mee zal nemen naar Ferrari. Bovendien wil Wolff er alles aan doen om een goed jaar te kennen samen met Hamilton.

De timing van de aankondiging van het vertrek van Hamilton kwam als een verrassing voor Wolff. De teambaas hield, mede door de opties in het contract van de coureur, rekening met een vertrek van de Brit. Nu moet Wolff echter wel leiding geven aan een team waarin één coureur over een jaar vertrekt. 'Als teamleider wil ik altijd eerlijk en transparant werken, en deze basishouding verandert niet. We zijn het aan onze waarden verplicht om dit te handhaven', wordt de Mercedes-teambaas geciteerd door Speedweek.

Wolff maakt zich geen zorgen

Bovendien kan Hamilton volgend jaar de kennis die hij opdoet bij Mercedes meenemen naar Maranello. Teamleden die een overstap maken krijgen vaak te maken met een zogeheten gardening leave, maar dat is voor Hamilton niet zo. 'We nemen de tijd om precies te zien hoe dit zou moeten werken', geeft Wolff aan. 'De regelgeving blijft stabiel van 2024 tot 2025, dus we zullen beoordelen hoe we in de loop van de tijd omgaan met technische informatie. Maar het is niets waar ik me zorgen over maak.'

'De situatie is niet nieuw voor ons. Er waren ook technici die ons verlieten met een doorlooptijd van zes maanden of meer. Ik twijfel niet aan de integriteit van Lewis', vervolgt de Oostenrijker. Wolff zal vooral ook kijken naar de teamdynamiek. Binnen de Formule 1-wereld wordt gesuggereerd dat Mercedes nu vooral George Russell als teamleider zal zien. Desondanks wil de Duitse renstal Hamilton nog altijd zijn achtste titel schenken. 'We willen samen een succesvol jaar beleven', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws