Gasly kan keuze Norris begrijpen: 'Beste kans om tegen Verstappen te strijden' Formule 1
Formule 1

Gasly kan keuze Norris begrijpen: 'Beste kans om tegen Verstappen te strijden'

Gasly kan keuze Norris begrijpen: 'Beste kans om tegen Verstappen te strijden'

Pierre Gasly heeft gereageerd op het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari en de contractverlenging van Lando Norris bij McLaren. De coureur van Alpine kan begrijpen waarom beide rijders hun respectievelijke keuzes hebben gemaakt. Norris lijkt met zijn contractverlenging een kans om bij Red Bull Racing aan de slag te gaan definitief uit het hoofd te kunnen zetten. Dat leverde de Brit wat kritiek op, maar Gasly steunt zijn collega.

Het nieuws in de Formule 1-wereld werd vooral gedomineerd door de aanstaande overstap van Hamilton naar Ferrari. Gasly was, net zoals de meeste mensen, best verrast door het nieuws. 'Hij is de meest succesvolle coureur uit de sport die de meest succesvolle samenwerking achter zich laat, dus dat wordt interessant', zegt de Alpine-coureur tegenover Sky Sports. 'Het was wel een beetje een schok voor iedereen. Het was waarschijnlijk nu of nooit en dat heb hebben beide partijen met beide handen aangegrepen.'

Een andere coureur waar veel om te doen was, was Norris. De Britse coureur tekende een nieuw langdurig contract bij McLaren, ondanks dat hij mogelijk een kans had kunnen krijgen bij Red Bull. Mensen zeggen dat hij het gevecht met Max Verstappen niet aan wil gaan en dat kan Gasly wel begrijpen. 'Ik heb daar wel respect voor. Hij wil het McLaren-team om zich heen bouwen en hij ziet waarschijnlijk die potentie ook. Vorig jaar waren ze ook heel competitief. Dit is waarschijnlijk zijn beste kans om tegen Red Bull en Max te strijden.'

Contractsituaties veranderen niks voor Gasly

Voor Gasly staat ook een belangrijk jaar voor de deur. Zijn contract loopt, net zoals die van teamgenoot Esteban Ocon, aan het einde van het jaar af. Voor de Fransman verandert er in zijn ogen echter weinig. 'Het verandert je aanpak als coureur totaal niet. Ik wil elke keer het beste resultaat behalen; dan maakt mijn contractsituatie of de beschikbare stoeltjes echt niet uit. Ik wil Alpine vooruit helpen. Ik ben competitief ingesteld en wil vooraan vechten met Max, George (Russell, red.) en Charles (Leclerc, red.)', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws