Coronel over kwalificatie Verstappen in Canada: 'Een middelvinger naar de rest van de grid' Formule 1
Formule 1

Coronel over kwalificatie Verstappen in Canada: 'Een middelvinger naar de rest van de grid'

Coronel over kwalificatie Verstappen in Canada: 'Een middelvinger naar de rest van de grid'

Tom Coronel stelt dat Jos Verstappen een waar racemonster gecreëerd heeft. Door van jongs af aan de coureur continu onder druk te zetten, doet die druk hem in de F1 niets. Men kan eraan twijfelen of het verantwoord is om dit als vader te doen, maar daarmee heeft hij zijn zoon wel tot een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs van zijn tijd gemaakt.

'Hoe meer druk erop staat, hoe beter Verstappen is. Hij heeft altijd al gezegd dat hij opgegroeid is met druk, veel meer druk dan waar hij nu onder staat. Dat komt omdat hij opgevoed is door Jos', zo opent Coronel zijn analyse volgens het Britse Express. Vergeleken met wat hij te verduren had in zijn jeugd valt de druk van een titelstrijd in de F1 wel mee.

Coronel begrijpt de primaire kritiek die Jos te verduren krijgt vanwege zijn wijze van opvoeding. Verstappen is immers vanaf een hele jonge leeftijd enkel bezig geweest met racen, had daardoor nergens anders tijd voor en heeft dus een deel van zijn jeugd ingeleverd. 'Sommigen zeggen dat het niet goed is om kinderen zoveel druk op te leggen, maar daarmee creëer je wel een racemonster', denkt de WTCR-coureur.

'Verstappen heeft heel zijn leven al te maken met die druk, dus die voelt hij inmiddels niet meer. Dat is nu dus iets positiefs. Jos heeft in essentie dat racemonster gecreëerd', vervolgt Coronel. Toen Verstappen eenmaal voor Red Bull Racing uitkwam, trok de vader van Verstappen zijn handen van de carrière van zijn zoon af en werd verwacht dat hij op zijn eigen benen zou staan.

Verstappens kwalificatie in Canada

In Canada zag Coronel een uitstekend voorbeeld van het door Jos gevormde 'racemonster'. Verstappen wist zich op zaterdag bijna een volle seconde los te rijden van de eerstvolgende concurrent, Fernando Alonso, op een nat Circuit Gilles Villeneuve. 'Hij staat altijd in aanvalsmodus', stelt Coronel erover. 'Tijdens de kwalificatie in Canada vroeg ik me af waarom hij er steeds zo strak bovenop zat en waarom hij het risico nam. Een positie in de top tien is goed genoeg.'

'Waarom moet je er een volle seconde voor zitten? Dat is gewoon een middelvinger naar de rest van de grid. Ze vormen enkel veldvulling', meldt de Viaplay-analist. Verstappen was tijdens de kwalificatie in Canada inderdaad oppermachtig, maar zag hoe de man die hem doorgaans op zaterdag uitdaagt, Charles Leclerc, besloot de kwalificatie te staken vanwege een gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws