Coulthard denkt niet dat Verstappen excuses maakt: 'Hij is een van de hardste racers' Formule 1
Formule 1

Coulthard denkt niet dat Verstappen excuses maakt: 'Hij is een van de hardste racers'

Coulthard denkt niet dat Verstappen excuses maakt: 'Hij is een van de hardste racers'

Het is het gesprek van de dag: het incident tussen Verstappen en Norris tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. De ogenschijnlijke 'saaie' race zoals sommigen hem noemde, veranderde in ronde 63 in een waar spektakel. In het heetst van de strijd om de eerste plaats, raakten regerend wereldkampioen Max Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris elkaar. Beide liepen een lekke band op. Verstappen kon zijn race na een pitstop vervolgen, Norris viel uit.

Na de race verscheen Norris ziedend voor de camera's van de internationale media. De Brit zei een groot deel van zijn respect voor Verstappen te hebben verloren. Zou Verstappen dat respect ooit weer willen verdienen, moet hij eerst richting Norris toegeven fout te zijn geweest. Ondertussen verscheen Verstappen een stuk rustiger voor de camera's en zei hij dat hij eerst de beelden terug ging kijken voordat hij grote uitspraken over het incident ging doen.

Onbegonnen zaak

De kijk op het incident tussen de twee coureurs verschilt nogal tussen de Nederlandse en Britse media. Consensus over de rol van Verstappen in het incident lijkt er niet helemaal te zijn tussen Nederlandse analisten, maar afgebrand wordt Verstappen niet. Dat is een ander verhaal in de Britse media. Zo werd er in de F1 Nation-podcast en in het Britse magazine Autosport fel gereageerd op het optreden van de Nederlander tijdens de race. In Groot Britannië bestaat er geen twijfel over: Verstappen zat fout en hij moet zijn excuses aanbieden.

Het mag dan van Verstappen verwacht worden, volgens David Coulthard kunnen de Britten wachten tot ze een ons wegen. 'De hel zal nog eerder bevriezen', liet Coulthard na afloop van de race weten aan de Britse zender Channel 4. 'Verstappen gaat zeggen: Ik was aan het racen en dat gaat er hard aan toe. Dit is de eerste keer dat Norris meemaakt hoe het is om weekend na weekend wiel-aan-wiel te racen.' Voor de camera's van de internationale media noemde Verstappen het incident dan ook alleen 'een beetje onhandig'.

Volgens Coulthard is het niet de eerste keer dat Verstappen laat zien hoe fel hij reageert op een aanval van een ander. 'We weten hoe het ging toen Lewis Hamilton en Verstappen wiel aan wiel gingen. Verstappen is een van de hardste racers. Wil je hem verslaan, moet je hem evenaren.' De Schot vindt dat het incident tussen de twee volledig voorkomen had kunnen worden. 'Het heeft hen allebei veel punten gekost.' Voor Verstappen maakte de tijdstraf van tien seconden die hem werd opgelegd uiteindelijk geen verschil. Na het incident was hij op de vijfde plaats uit de pits gekomen en daar eindigde hij de race ook.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws