Kaartverkoop Silverstone plots gestegen na spraakmakende Oostenrijkse Grand Prix Formule 1
Formule 1

Kaartverkoop Silverstone plots gestegen na spraakmakende Oostenrijkse Grand Prix

Kaartverkoop Silverstone plots gestegen na spraakmakende Oostenrijkse Grand Prix

In het weekend van 5, 6, en 7 juli staat de laatste stop van de triple header op het programma: Silverstone. Het iconische circuit vormt het toneel voor de thuisrace van maar liefst drie coureurs: zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, Mercedes-coureur George Russell, en McLaren-coureur Lando Norris. Waar het 2024-seizoen in de lijn der verwachtingen van start leek te zijn gegaan, is de strijd om het kampioenschap inmiddels keihard losgebarsten. Dat bleek nog maar eens toen Verstappen en Norris in Oostenrijk elkaar raakten.

In ronde 63 kwam de strijd om de eerste plaats tot een kookpunt toen Verstappen en Norris elkaar raakten en beiden een lekke band opliepen. De twee haalden de pits, maar enkel de race van Verstappen kon nog enigszins gered worden met een pitstop. De Nederlander eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats. Het incident waarbij Norris kwam uit te vallen, houdt de gemoederen nog altijd bezig. Het valt niet meer te ontkennen dat de strijd tussen de regerend wereldkampioen en Norris, wiens team sinds de Grand Prix van Miami herboren lijkt, nu echt is losgebarsten. Die strijd willen de fans met hun eigen ogen zien.

Stijging in kaartverkoop

Niet alleen de verhitte strijd tussen Norris en Verstappen trekt de aandacht van menig racefan die het zich kan permitteren naar Silverstone te komen. De Oostenrijkse Grand Prix werd gewonnen door George Russell die daarmee zijn tweede F1-zege in de wacht sleepte. De eerste keer dat de 26-jarige Brit er met de overwinning vandoor wist te gaan was in 2022 op het Interlagos-circuit in São Paulo, Brazilië. Het is nog onbekend naast wie Russell vanaf het 2025-seizoen zal komen te rijden met het team van Mercedes en of hij de dominante kracht gaat zijn binnen het team. Des te interessanter voor de racefan om de jonge coureur zich te kunnen zien bewijzen.

De organisatie van de race in Silverstone heeft sinds de Grand Prix van Oostenrijk dan ook een stijging in het aantal verkochte tickets waargenomen, meldt Motorsport.com. Vorig jaar bezochten 480.000 mensen het raceweekend in Engeland. Gezien de stijging in de kaartverkoop naar aanleiding van de opgelaaide strijd tussen Verstappen en Norris verwacht de organisatie dat ook dit jaar de race volledig uitverkocht zal zijn. In 2024 zijn er echter wel minder tickets te koop dan in voorgaande jaren. De organisatie heeft hiertoe besloten om de fans een betere ervaring te kunnen bieden.

Verstappen werd beschuldigd

Het is de tweede keer in korte tijd dat de kaartverkoop voor de race op Silverstone ter sprake komt. Eerder tijdens het seizoen gaf Silverstone-baas Stuart Pringle Verstappen er de schuld van dat de kaartverkoop aan het begin van het jaar langzamer verliep dan voorheen altijd het geval was geweest. 'Het is zeker een stuk moeilijker geworden nu Red Bull domineert', liet Pringle onder andere weten. Verstappen kreeg al snel hoogte van de beschuldiging en reageerde fel door te zeggen dat de organisator 'beter naar zichzelf kon kijken'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws