Hill boort Verstappen de grond in: 'Sommige mensen zullen het nooit begrijpen' Opinie
Opinie

Hill boort Verstappen de grond in: 'Sommige mensen zullen het nooit begrijpen'

Hill boort Verstappen de grond in: 'Sommige mensen zullen het nooit begrijpen'

Max Verstappen heeft heel wat teweeggebracht in Groot-Brittannië, door hard te strijden met Lando Norris voor de zege in Oostenrijk. Dat publiekslieveling Norris uiteindelijk uitviel, heeft de situatie er niet veel beter op gemaakt. Damon Hill stookt het vuurtje nog eens verder op door uit te halen naar Verstappen, aan de vooravond van de Grand Prix in Silverstone.

Het is lang geleden sinds Engeland zoveel competitieve troeven in de Formule 1 had als in 2024. Nu Mercedes de laatste weken sneller is dan Ferrari, heeft Groot-Brittannië drie coureurs in de kopgroep. Aangezien Sergio Pérez steevast ontbreekt aan de voorkant van het veld, zijn drie van de vijf vaste klanten in de voorhoede Brits: Lewis Hamilton, George Russell, en Lando Norris.

Van die drie is Norris inmiddels de populairste coureur, zo bleek uit verschillende onderzoeken, en ook uit de Driver of the Day-rankings. Norris werd in zes van de laatste zeven weekenden verkozen tot Driver of the Day. Alleen Charles Leclerc wist die reeks te doorbreken in Monaco. Aangezien Verstappen al jaren domineert, en Norris nu aan de stoelpoten van de gevestigde orde zaagt, heeft hij de gunfactor bij veel volgers.

Engeland schaart zich achter Norris

In Oostenrijk leidde een veelbesproken clash met Verstappen tot een uitvalbeurt. De Nederlander werd bestraft, en McLaren-teambaas Andrea Stella vond dat niet meer dan logisch. 'De hele wereldbevolking kan zien wie verantwoordelijk is, behalve een klein groepje mensen', zei Stella met een duidelijke uithaal naar Max Verstappen. 'Het probleem is dat als je dit soort dingen niet grondig aanpakt, het opnieuw zal blijven gebeuren. Dit is vandaag gebeurd omdat het in het verleden niet hard genoeg is aangepakt, toen er bepaalde gevechten waren met Lewis (Hamilton, red.), die veel harder bestraft hadden moeten worden. Op deze manier leren coureurs hoe ze op een eerlijke en rechtvaardige manier met elkaar kunnen racen', aldus Stella.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 7
Norris jaagt op Verstappen.

Dat Stella, als baas van Norris, een duidelijke mening heeft, valt goed te begrijpen, maar het interview van de Italiaanse teambaas kreeg de handen van wereldkampioen Damon Hill ook op elkaar. 'Ah, hier kan ik me in vinden!' roept Hill uit op zijn X-account, het voormalige Twitter, in reactie op het interview van Stella.

Hill grijpt het moment dan ook aan om zijn mening over Verstappen te ventileren. 'Dit gaat over logisch nadenken en respect hebben. Petje af voor Andrea Stella, die bijna precies zei wat Martin Brundle ook al zei', schrijft de wereldkampioen van 1996. Hill verwacht echter niet dat Verstappen zijn ongelijk zal toegeven, en haalt stevig uit naar de Limburger. 'We hebben dit echter al eerder meegemaakt. Niks zal veranderen. Sommige mensen zullen het nooit begrijpen', aldus Hill. 'Verder was het een goede race hoor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws