Steiner ziet zorgen bij Haas toenemen door betrouwbaarheidsproblemen Ferrari-motor Formule 1
Formule 1

Steiner ziet zorgen bij Haas toenemen door betrouwbaarheidsproblemen Ferrari-motor

Steiner ziet zorgen bij Haas toenemen door betrouwbaarheidsproblemen Ferrari-motor

Niet alleen de recente prestaties zorgen voor kopzorgen bij Guenther Steiner, maar ook de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor zorgt momenteel voor problemen. Tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco hadden de Amerikaanse renstal en Alfa Romeo last van motorproblemen. Steiner hoopt dat de betrouwbaarheid snel verbetert, en dat Kevin Magnussen en Mick Schumacher snel weer het maximale uit hun Haas-bolide weten te halen.

Op vrijdag kende Schumacher problemen met de motor van Ferrari, waardoor hij het grootste gedeelte van de eerste vrije training niet kon rijden. Tijdens de race ging het mis voor Magnussen. De teambaas van Haas is er niet gerust op. 'Zou je me geloven als ik zei dat ik me er totaal geen zorgen om maak?', begint Steiner in gesprek met The Race. 'Dat zou je ook niet moeten geloven. In Monte Carlo zagen we problemen bij ons en Alfa Romeo. We hopen dat dit stopt, want er zijn zeker zorgen. Na Monaco zijn deze ook een stukje groter geworden.'

Het is nu de taak aan Ferrari om de problemen tot op de bodem uit te zoeken. Haas is immers een klantenteam van de Italiaanse motorfabrikant. 'Ze kijken nog steeds naar alle details. Dat is ook hun taak. Misschien krijgen we nooit het volledige verhaal te weten, maar ik weet zeker dat ze het bij Ferrari heel serieus nemen. Ze kijken ernaar en ze proberen ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer voorkomt.' Het team van Ferrari heeft zelf weinig last van betrouwbaarheidsproblemen. Charles Leclerc viel eenmaal uit en dat was tijdens de Grand Prix van Spanje.

Steiner verwacht meer

Naast het feit dat de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor Haas weleens in de steek laat, heeft het team de afgelopen races niet goed weten te presteren. Aan het begin van het seizoen ging het beter bij de Amerikaanse renstal. 'Ik denk dat we beter kunnen. We begonnen heel erg goed en de auto heeft veel meer potentie dan dat we er nu uit halen. We moeten weer de performance weten te maximaliseren en een goed weekend hebben. Hopelijk scoren we met beide auto's punten en dan kunnen we al grote stappen zetten', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws