Hill kritisch: 'Verstappen zegt nooit dat Red Bull en hij samen winnen of verliezen' Formule 1
Formule 1

Hill kritisch: 'Verstappen zegt nooit dat Red Bull en hij samen winnen of verliezen'

Hill kritisch: 'Verstappen zegt nooit dat Red Bull en hij samen winnen of verliezen'

Damon Hill denkt dat er intern nog problemen kunnen komen voor het team van Red Bull Racing. Op dit moment lijken Max Verstappen en Sergio Pérez allebei kans te maken op het wereldkampioenschap, maar Hill verwacht dat Red Bull snel haar voorkeur zal uitspreken voor de Nederlander. De analist bij Sky Sports heeft echter wel kritiek op Verstappen, aangezien de Brit denkt dat de coureur vaak te kritisch is geweest op de Oostenrijkse renstal.

Tijdens de Grand Prix van Spanje kreeg Pérez te maken met teamorders, maar hij wist een week later te winnen in Monaco. Red Bull heeft vaker twee coureurs gehad die races konden winnen. 'Red Bull is daarin wel wat verwarrend', zegt Hill in de F1 Nation Podcast. 'Wanneer ze twee coureurs hebben die om de titel strijden, dan sluiten ze er voor mijn gevoel altijd één buiten en geven ze de voorkeur aan de ander. Dat kan voor wrijving zorgen. Dat hebben we eerder al gezien bij Vettel, Ricciardo en Webber. Dit is iets waar je voor moet waken.'

Hill snapt echter wel dat Formule 1-teams de keuze maken om een voorkeur te geven aan één van de coureurs. Toch waarschuwt de voormalig coureur het team van Red Bull. 'De meeste rijders doen hun uiterste best naar voren te komen, maar als dat lukt en beide rijders strijden ineens om de titel, dan is er een probleem. Tactisch gezien moet je voorkeur geven aan de coureur met de meeste punten. Dat kan je alleen niet te snel doen, want dat vinden mensen weer oneerlijk.'

Kritiek op Verstappen

Verstappen lijkt een voorkeurspositie te genieten binnen Red Bull. De coureur heeft al een wereldtitel op zijn naam staan, maar Hill is niet onder de indruk van de uitlatingen van Verstappen. 'Max is de troefkaart van Red Bull, maar hij uit heel erg vaak stevige kritiek over en op het team. Hij zegt niet snel dat ze samen problemen hebben, die problemen samen oplossen en samen winnen of verliezen. Dat is iets wat ik hem nog nooit heb horen zeggen', besluit de enkelvoudig wereldkampioen.

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws