Davidson: 'Misschien dat Verstappen en Albon met andere brandstofniveau's reden' Formule 1
Formule 1

Davidson: 'Misschien dat Verstappen en Albon met andere brandstofniveau's reden'

Davidson: 'Misschien dat Verstappen en Albon met andere brandstofniveau's reden'

Anthony Davidson is van mening dat de bolide van Alexander Albon wat instabieler afgesteld is dan die van Max Verstappen. De Nederlander klokte de snelste tijd in de eerste vrije training, terwijl de Thai na een spin op P4 eindigde. De Sky Sports F1-analist bekijkt de beelden van de tweede Red Bull Racing-coureur.

'Kijk naar zijn auto, Albon verliest maar een klein beetje grip aan de achterkant en dat katapulteert zijn RB16 in die spin', zo probeert de Brit het voorval van de Thaise rijder te verklaren.

Davidson, die daarvoor keek naar de ronde van Verstappen, kan uit het beeldmateriaal van de twee heren opmaken dat de auto van Verstappen simpelweg wat stabieler afgesteld lijkt: 'De balans ligt bij Verstappen gewoon anders.'

'Misschien rijdt Verstappen met andere brandstofniveau's'

'Misschien dat Verstappen in die eerste trainingssessie met andere brandstofniveau's rijdt dan Albon', suggereert de technische man nog. Albon gaf via de boordradio aan last te hebben van de Honda-motor.

Wanneer hij het gaspedaal indrukte, kwam er onregelmatig vermogen vrij. Dit betekent dat je als coureur niet precies weet wanneer je bolide accelereert. Dat zou wellicht ook wat te maken kunnen hebben gehad met de spin van Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws