Davidson analyseert: 'Verstappen gaat met zelfvertrouwen op het gas' Max Verstappen
Max Verstappen

Davidson analyseert: 'Verstappen gaat met zelfvertrouwen op het gas'

Davidson analyseert: 'Verstappen gaat met zelfvertrouwen op het gas'

Anthony Davidson heeft gekeken naar de snelste rondetijd die Max Verstappen gedurende de eerste vrije training neerzette. Het valt de Sky Sports F1-analist op dat de RB16 in de handen van de Nederlander stabiel oogt en dat hij er een strakke ronde uit heeft weten te persen in Abu Dhabi.

'Bij het aansnijden van bocht één zit Verstappen in de vierde versnelling. Hij kleurt in die sector netjes binnen de lijntjes', stelt Davidson aan de hand van beelden aan boord bij de Red Bull Racing-rijder. De eerste sector bestaat uit snelle bochten en Verstappen verliest er weinig tijd op Mercedes.

Daarna rijdt Verstappen de kracht intensieve tweede sector in. 'In bocht vijf en zes probeert hij de apex te kussen', vervolgt Davidson. 'Bij die zesde bocht (waarna de coureurs het rechte stuk op draaien, red.) lukt dit net niet en kent hij een beetje onderstuur, maar hij gaat vervolgens wel met zelfvertrouwen op het gas.'

'Het is een mooie bocht, precies wat je wil bij het aansnijden van het lange rechte stuk. Hij haalt precies uit die zachtste, verse banden wat hij eruit wil halen', suggereert de technische man. Uiteindelijk was het gat naar de nummer twee, Valtteri Bottas, in de eerste vrije training een kwestie van enkele honderdsten van een seconde.

Verstappen in een stabiele RB16

Terwijl we Alexander Albon een spin zagen maken gedurende de eerste vrije training, suggereert Davidson juist dat de Nederlander balans heeft weten de vinden in de Red Bull. 'In de derde sector zet hij de auto op de rechter apex en remt hij nét wat te diep in.'

'De auto oogt echter alsof hij aan de achterkant stabiel is in die lastige bochten. Pas in de laatste bochtenreeks zie je dat de achterbanden enigszins oververhitten en dat de RB16 wat instabieler wordt', concludeert Davidson. Martin Brundle gaf aan dat de eerste vrije training niet al te representatief is voor de rest van het weekend dus de sterke tijd van de Limburger moet met een korreltje zout genomen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws