Davidson verwacht competitief Mercedes op Paul Ricard: 'In Oostenrijk traditioneel niet goed' Formule 1
Formule 1

Davidson verwacht competitief Mercedes op Paul Ricard: 'In Oostenrijk traditioneel niet goed'

Davidson verwacht competitief Mercedes op Paul Ricard: 'In Oostenrijk traditioneel niet goed'

Anthony Davidson verwacht dat Mercedes tijdens de Grand Prix van Frankrijk weer net zo competitief kan zijn als tijdens de race op Silverstone. Het team moet wel eerst de race in Oostenrijk overbruggen, waar de Duitse renstal vaak wat verliest ten opzichte van Red Bull Racing. Wel ziet Davidson dat Mercedes het aankomende jaar een voordeel heeft in vergelijking met de Oostenrijkse renstal, maar ook met Ferrari.

Davidson doet vaak het simulatorwerk voor het team van Mercedes. Ook dit weekend kroop hij achter het stuur, en hij voelde direct aan dat het goed zat. 'Ik heb natuurlijk wat simulatorwerk gedaan voor Mercedes dit weekend, en ik moet eerlijk zijn dat de auto dit seizoen nog niet zo goed aanvoelde als op Silverstone', vertelt Davidson bij Sky Sports. 'Het voelde bijna hetzelfde aan als de bolide van vorig seizoen. Ik had al een goed voorgevoel dat het team competitief kon zijn.'

Mercedes moet echter nog wel een paar weken wachten voordat het weer een dergelijk weekend kan kennen als op Silverstone. 'Ik denk dat het volgende circuit waarop Mercedes het goed kan doen Paul Ricard zal zijn.' De aankomende Grand Prix van Oostenrijk kan nog voor moeilijkheden zorgen bij de Duitse renstal. 'Over Oostenrijk ben ik nog niet zo zeker, want traditioneel gezien doet het team het daar niet goed, zeker niet in vergelijking met Red Bull.'

Het voordeel van Mercedes

Mercedes staat momenteel op de derde plek in het constructeurskampioenschap. Dat gaat het team vanaf de zomer een voordeel opleveren. 'Het belangrijkste is dat Mercedes het gat naar de topteams kan dichten. We moeten niet vergeten dat ze tien procent meer tijd in de windtunnel krijgen dan Red Bull, en vijf procent meer dan Ferrari. Mercedes heeft dus tot volgend jaar een voordeel in de windtunnel ten opzichte van die twee teams', aldus Davidson.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws