De la Rosa: 'Sainz kan concurreren met een superster als Leclerc' Formule 1
Formule 1

De la Rosa: 'Sainz kan concurreren met een superster als Leclerc'

De la Rosa: 'Sainz kan concurreren met een superster als Leclerc'

Pedro de la Rosa, voormalig Formule 1-coureur en oud testcoureur van Ferrari, is tevreden met het debuut van landgenoot Carlos Sainz. Sainz, die gisteren (27 januari) voor het eerst in een Ferrari stapte, is er volgens hem helemaal klaar voor om in 2021 de strijd aan te gaan met teamgenoot Charles Leclerc en heeft de volwassenheid en de steun van zijn familie om het ver te schoppen bij zijn nieuwe team.

'De druk in Maranello ligt hoog, maar hij heeft vijf seizoenen achter zich in de Formule 1, waarvan de meest recente bij McLaren spectaculair was. Carlos hoeft nergens anders over na te denken dan over het racen. Een kans bij Ferrari komt maar één keer in je leven en hij is er klaar voor', stelt De la Rosa in gesprek met Corriere dello Sport.

Sainz heeft flinke schoenen te vullen. Hij stapt namelijk in de bolide die viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel achterliet. Met de Duitser hoeft hij zichzelf echter niet te vergelijken, benadrukt De la Rosa: 'De maatstaf is altijd de teamgenoot, niet het verleden. Sainz kan concurreren met een superster als Leclerc. Mijn advies heeft hij niet nodig. Hij is volwassen, weet wat hij wil en weet wat hem te doen staat.'

Steun van de familie Sainz

'Zijn vader staat hem bovendien in elke stap bij en daar is hij waanzinnig goed in. Sainz sr. is er dan ook niet om hem naar de mond te praten, maar benadrukt waar hij fouten maakt. Daar heb je immers veel meer aan', concludeert de Spaanse oud-coureur, die blijkbaar meer weet over hoe het er aan toe gaat binnen het Sainz-kamp. Het vertrouwen straalt in ieder geval van zijn analyse af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws