De Vries best tevreden: 'Lichtjes verrast dat we in het midden van het middenveld zitten' Formule 1
Formule 1

De Vries best tevreden: 'Lichtjes verrast dat we in het midden van het middenveld zitten'

De Vries best tevreden: 'Lichtjes verrast dat we in het midden van het middenveld zitten'

Nyck de Vries sluit redelijk tevreden zijn eerste Formule 1-weekend in Bahrein af. De Nederlander had het niet makkelijk, maar gaf aan dat ze lichtjes verrast waren dat AlphaTauri in het midden van het middenveld kan meevechten. De coureur uit Sneek kende een lange, laatste stint, maar wist zichzelf overeind te houden en de auto heelhuids over de finish te brengen.

De Vries had geen ideale positie bij het aanvangen van de Grand Prix van Bahrein, maar werkte zijn weg omhoog richting het middenveld. De Nederlander reed net achter de top tien en heeft met een aantal coureurs wat kunnen vechten op de baan. Al met al heeft de 28-jarige weer ervaring op kunnen doen en de auto over de finish kunnen slepen. 'Ik heb het gevoel dat onze pace goed was, we konden goed meekomen', zegt De Vries na afloop bij Viaplay. 'Het was jammer dat we niet naar binnen gingen tijdens de VSC (virtual safetycar, red.)'

Toen Charles Leclerc stilviel was er een korte VSC, waaronder sommige teams wel besloten om hun coureurs binnen te halen. AlphaTauri deed dat niet. 'We hadden daardoor een lange stint op het einde', legt de 28-jarige uit. 'Ik was klaar om binnen te komen, maar we besloten toch om buiten te blijven', aldus De Vries. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda zat Alexander Albon op de hielen om dat ene puntje van P10 af te pakken, maar dat is de Japanner helaas niet gelukt. Tsunoda en De Vries finishten respectievelijk op P11 en P14.

De Vries realistisch: 'Er zijn wat uitvallers geweest'

De Vries kijkt vooral realistisch terug op zijn eerste Grand Prix bij AlphaTauri. Hij kon profiteren van de uitvalbeurten van Esteban Ocon en Oscar Piastri. 'Er zijn wat uitvallers geweest, dus we moeten realistisch blijven. We zijn lichtjes verrast dat we in het midden van het middenveld zitten. We hadden wat achterstand verwacht, maar we kunnen meedoen', verklaart de Nederlander. De vorige keer dat De Vries een Formule 1-race reed kreeg hij het lichamelijk zwaar te verduren, maar dat was dit keer niet het geval. 'Deze wedstijd is vrij licht, je cruiset een beetje rond. Ik ben morgen klaar voor twee trainingen!' glimlacht de Nederlander.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws