De Vries vond zelf F1-prestaties ook tegenvallen: 'Ik ben een perfectionist' Formule 1
Formule 1

De Vries vond zelf F1-prestaties ook tegenvallen: 'Ik ben een perfectionist'

De Vries vond zelf F1-prestaties ook tegenvallen: 'Ik ben een perfectionist'

Nyck de Vries zegt in een nieuw interview dat hij zelf ook niet tevreden was over zijn resultaten tijdens zijn korte Formule 1-carrière. De Nederlander blikt terug op zijn teleurstellende korte seizoen in de koningsklasse, en op de nasleep van zijn vertrek bij AlphaTauri.

De Vries moest halverwege het 2023-seizoen vertrekken uit de Formule 1, nadat de Nederlander niet de gewenste prestaties haalde. Zelf zegt De Vries, in een interview met Formule 1 Magazine, ook niet tevreden te zijn geweest met zijn resultaten. 'Ik ben een perfectionist. Dus ik denk dat ik nooit helemaal tevreden ben over hoe dingen gaan of zijn gegaan. Niet over mezelf, niet over de prestaties. Dat zit nu eenmaal in mijn aard: niets is perfect, er zijn in het leven altijd dingen die je anders of beter had kunnen doen.'

Nadat het nieuws van het vertrek van De Vries bij AlphaTauri naar buiten kwam, kreeg de Nederlander veel bijval van andere prominenten uit de Nederlandse autosport. 'Uiteraard zijn de berichten die ik heb ontvangen en de steun die ik kreeg, fijn. Dat waardeer ik ook echt', aldus De Vries, die verder probeerde om zo min mogelijk bezig te zijn met de media ten tijde van zijn ontslag. 'Aan de andere kant heb ik bewust even niet de media gevolgd. Het interesseerde me gewoon echt eventjes niet. Het enige waar ik toen aan dacht, was aan mezelf: wat wil ik, wat vind ik? En ik wist: ik ben vastberaden mijn carrière weer een positief vervolg te geven in de autosport.' De Vries deed dit laatste door deze maand weer zijn rentree te maken in de Formule E, het kampioenschap waarin hij in 2021 de titel pakte.

De Vries: 'Ik was gewoon niet meer actief als F1-coureur'

De Vries baalde ervan dat de focus in de media voor een tijdje vooral op zijn vertrek uit de Formule 1 lag. 'Ik vind dat de media-aandacht moet gaan naar het racen, de sportieve prestaties. En niet over randzaken, de dingen eromheen. Ik snap wel dat het jullie werk is, als media. En dat er vragen waren. Maar ik zag er het nut niet van in om de aandacht op te zoeken: ik was simpelweg niet meer actief als Formule 1-coureur.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws