De Vries op de hoogte van F1-geruchten: 'Ik voel me vereerd dat mijn naam rondzingt' Formule 1
Formule 1

De Vries op de hoogte van F1-geruchten: 'Ik voel me vereerd dat mijn naam rondzingt'

De Vries op de hoogte van F1-geruchten: 'Ik voel me vereerd dat mijn naam rondzingt'

Nyck de Vries stelt nog altijd te dromen van een kans in de Formule 1. De reservecoureur van Mercedes heeft dit seizoen al twee vrije trainingen mogen verrijden en met silly season in volle gang wordt zijn naam nu onder andere bij het team van Williams genoemd. Desondanks vestigt de coureur niet zijn hoop op een zitje in de koningsklasse van de autosport. De Vries wil momenteel zijn best doen in de Formule E, waar Mercedes momenteel op kop staat in het constructeurskampioenschap.

De Vries heeft al meerdere kampioenschappen op zijn naam weten te schrijven, maar hij heeft nog geen kans gekregen in de Formule 1. Dit seizoen verrijdt hij vrije trainingen voor Williams en Mercedes, maar een permanent plekje heeft hij niet weten te bemachtigen. Toch droomt de coureur er nog altijd van. 'Iedereen deelt die droom en dat doel', stelt De Vries in een interview met Total-Motorsport.com. 'Ik zou liegen als ik zei dat ik niet naar de Formule 1 wil.'

Desondanks weet de Nederlander dat hij zijn lot binnen de autosport momenteel niet in eigen handen heeft. 'Ik ben gelukkig met wat ik momenteel aan het doen ben. Uiteindelijk heb ik er helemaal geen controle over, dus de tijd zal het leren. Ik kan alleen maar mijn best doen op de baan.' De Vries heeft echter wel de geruchten gehoord die momenteel spelen in de sport. 'Ik voel me vereerd dat mijn naam rondzingt bij enkele teams, dus we zullen zien.'

De Vries: 'Je kan niets voor lief nemen in dit kampioenschap'

De Vries lijkt momenteel geen uitzicht te hebben op titelprolongatie in de Formule E. Teamgenoot Stoffel Vandoorne staat er wel goed voor. 'Je kan niets voor lief nemen in dit kampioenschap. Stoffel wist niet binnen de top-tien te finishen zondag en een DNF komt altijd om de hoek kijken. We moeten ons gewoon focussen op onszelf, ons best blijven doen en kijken waar we eindigen. We moeten gewoon in een positie blijven waarin we goede punten scoren', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws