Albon verlengt contract bij Williams met meerjarige deal Formule 1
Formule 1

Albon verlengt contract bij Williams met meerjarige deal

Albon verlengt contract bij Williams met meerjarige deal

Alexander Albon heeft zijn contract verlengd bij het team van Williams. Het was nog onduidelijk waar de voormalig coureur van Red Bull Racing terecht zou komen na dit seizoen, maar de Britse renstal heeft besloten om Albon aan boord te houden. Hiermee is één stoeltje gegarandeerd bij het team, maar over het tweede stoeltje is nog veel te doen. De positie van Nicholas Latifi is wankel en er zijn al veel verschillende vervangers genoemd.

Albon begon dit seizoen aan een nieuw avontuur in de Formule 1. De carrière in de koningsklasse van de autosport begon in 2019 toen de Thaise coureur aan de slag ging bij Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.). Datzelfde jaar promoveerde hij nog naar Red Bull, waar hij anderhalf jaar heeft gezeten naast Max Verstappen. In 2021 moest hij een jaartje vanaf de zijlijn toekijken, maar al snel werd duidelijk dat Williams hem minimaal één jaar de kans zou geven. Nu is de verbintenis tussen beide partijen met een meerjarig contract verlengd.

Dat betekent dat Williams nu één zitje voor het aankomende seizoen heeft opgevuld. De positie van Latifi binnen het team is alles behalve zeker. Er zijn al meerdere rijders genoemd als mogelijke vervangers. Oscar Piastri was de eerste coureur die werd genoemd. Hij zou op huurbasis naar de Britse renstal vertrekken, maar dat lijkt na recente gebeurtenissen van de baan te zijn. Williams lijkt nu te kijken naar Nyck de Vries en Logan Sargeant, maar het is nog hoogstens onzeker of deze coureurs daadwerkelijk de overstap maken.

Albon gemotiveerd voor de komende jaren

Met een meerjarige deal lijkt Albon voorlopig van de markt te zijn gehaald door het team van Williams. De coureur voelt zich op zijn plek bij het team en hij is blij dat hij de komende jaren vastligt bij het team. 'Het is heel erg mooi om bij Williams te blijven voor 2023 en ik kijk ernaar uit om te zien wat we kunnen bereiken als team. De team pusht heel erg hard om vooruitgang te boeken en ik ben heel erg gemotiveerd om dit avontuur door te zetten.'

Ook het team van Williams is zeer te spreken over de deal met de coureur. Jost Capito is blij om een coureur als Albon langer aan het team te binden. 'Alex is een geweldige coureur en hij wordt zeer gewaardeerd binnen Williams. Hij brengt de perfecte mix van talent en nieuwe inzichten. Dat gaat ons team alleen maar verder helpen. We zijn blij dat hij een stabiele basis vormt waarom we kunnen bouwen in dit nieuwe tijdperk van de Formule 1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws