Deze vier teams blijven in Imola om te testen Formule 1
Formule 1

Deze vier teams blijven in Imola om te testen

Deze vier teams blijven in Imola om te testen

Pirelli heeft de eerste data voor zijn testprogramma voor de Formule 1-banden voor 2023 vastgelegd. Het schema verplicht vier teams om volgende week in Imola te blijven. Het Italiaanse bedrijf had moeite om plaatsen te vinden op de drukke kalender van dit jaar, waarbij het zich zoals gewoonlijk concentreert op de dinsdagen en woensdagen na een Grand Prix-weekend, zo meldt Autosport.

Met de hoeveelheid back-to-back races in 2022 waren traditionele testlocaties zoals Barcelona en Silverstone niet mogelijk omdat hun races worden gevolgd door andere evenementen. Door te opteren voor de weken na de Grand Prix van Emilia-Romagna, Oostenrijk, Hongarije en Italië, is Pirelli er echter in geslaagd 17 testdagen te verzekeren, met een enkele dag in Mugello om het totaal op 18 te brengen. Volgens de regels zijn in totaal 25 dagen toegestaan, inclusief de tests bij nat weer.

Bandentests met 2022-auto's

De teams mogen dit jaar gebruik maken van hun 2022-modellen voor de tests, nadat ze vorig jaar testauto's hadden ingezet. Hoewel er strikte beperkingen zijn op wat ze in het kader van het Pirelli-testprogramma mogen doen, wordt het doorgaans als voordelig beschouwd om met de huidige auto's meters te maken. De 18 testdagen zijn verdeeld over negen teams, waarbij alleen Haas niet deelneemt. Williams, dat vorig jaar niet meedeed omdat het maken van een testauto te veel geld kostte, doet dit keer wel mee.

Drie teams, namelijk Red Bull, Ferrari en Alpine, hebben ervoor gekozen hun twee bandentestdagen over twee verschillende locaties te verdelen. Het programma begint volgende week in Imola, waar Alpha Tauri, Alfa Romeo, Alpine en Ferrari allemaal aan deelnemen, de laatste twee slechts voor één dag. Ferrari zal dan zijn tweede dag in Mugello gebruiken op 24 juni, op de vrijdag na de Canadese Grand Prix.

McLaren en Williams zullen elk twee dagen in Spielberg rijden na het raceweekend van Oostenrijk in juli, waar ze zullen worden vergezeld door Alpine en Red Bull voor elk één dag. Mercedes en Aston Martin zijn beide overeengekomen om hun twee dagen in Hongarije te gebruiken, net voor de zomerstop. De laatste testdag en de laatste datum voor droogweerbanden die tot nu toe is bevestigd, is voor Red Bull op Monza na de Grand Prix van Italië. Er zijn nog geen data voor het testen van regenbanden bevestigd. Wel zijn er voor later dit jaar nog twee vrije trainingen met droogweerbanden voor alle teams.

Testschema Pirelli 2022:
26 april - Imola AlphaTauri, Alfa Romeo, Alpine
27 april - Imola AlphaTauri, Alfa Romeo, Ferrari
24 juni - Mugello Ferrari
12 juli - Red Bull Ring McLaren, Williams, Red Bull
13 juli - Red Bull Ring McLaren, Williams, Alpine
2 augustus - Hungaroring Mercedes, Aston Martin
3 augustus - Hungaroring Mercedes, Aston Martin
13 september - Monza Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws