Red Bull en Verstappen gaan aanvalsmodus aanzetten: 'We gaan risico's nemen' Formule 1
Formule 1

Red Bull en Verstappen gaan aanvalsmodus aanzetten: 'We gaan risico's nemen'

Red Bull en Verstappen gaan aanvalsmodus aanzetten: 'We gaan risico's nemen'

Helmut Marko stelt dat Red Bull Racing meer risico's gaat nemen om de achterstand op Ferrari en Charles Leclerc goed te maken. De Oostenrijkse renstal staat door drie uitvalbeurten in drie races op een flinke achterstand. Bovendien moet regerend wereldkampioen Max Verstappen een gat van 46 punten goedmaken ten opzichte van Leclerc. De eerste stap lijkt een update te zijn die de renstal mee zal nemen naar Imola.

Marko verzekert dus dat Red Bull en Verstappen de aanvalsmodus aan zullen zetten tijdens de aankomende Grands Prix. In Imola wacht er wel gelijk een grote uitdaging op het team en de rijder. 'We krijgen te maken met een sprintraceweekend en dat betekent dat we maar één training hebben voor de kwalificatie', stelt de Red Bull-adviseur bij ORF. 'We staan op het moment 46 punten achter, maar er staan nog twintig races op ons te wachten. Het valt allemaal wel mee.'

Red Bull wil gat naar Ferrari snel dichten

Het gat met Ferrari is grotendeels te wijten aan de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull. De Oostenrijkse renstal wil deze verloren punten zo snel mogelijk goedmaken. 'We zijn geen accountants. We willen aanvallen, races winnen en goed presteren. Het zal moeilijk worden, maar we gaan wel risico's nemen.' Een van de risico's is het aanbrengen van ontwikkelingen op de RB18. 'Als alles goed uitpakt, dan implementeren we ook gelijk een update.'

De afgelopen Grand Prix in Australië verliep niet alleen desastreus vanwege de betrouwbaarheid. De RB18 miste veel snelheid ten opzichte van de F1-75 van Ferrari. 'Ferrari is de nieuwe maatstaf, maar ik geloof dat we de achterstand goed kunnen maken', zegt Marko bij het Duitse Sport1. 'Max gelooft dat ook. We moeten hem gewoon een auto geven die zijn sterke punten kan accentueren', aldus de man uit Graz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws