Marko: 'Verstappen maakt Red Bull aantrekkelijk voor Porsche' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Verstappen maakt Red Bull aantrekkelijk voor Porsche'

Marko: 'Verstappen maakt Red Bull aantrekkelijk voor Porsche'

Red Bull-chef Helmut Marko is zich ervan bewust hoe belangrijk Max Verstappen is voor het team om samenwerkingen veilig te stellen. Verstappen is de titelverdediger in de Formule 1 en een begrip geworden sinds hij in 2015 bij het Formule 1-team van Red Bull kwam. Marko zegt dat Verstappens naam gewicht in de schaal legt als het gaat om deals en wie er voor het team werkt. Hiermee doelt de Oostenrijker ook op de eventuele partnerschap met Porsche.

Helmut Marko benadrukt tegenover Formel1.de hoe belangrijk Verstappen is voor het team van Red Bull: 'Max Verstappen is zeker een belangrijk figuur in het hele schaakspel. Het is logisch voor fabrikanten om daar naar te kijken en in dat opzicht was het belangrijk voor het team om te kunnen zeggen: 'Kijk, we hebben de snelste en beste coureur aan ons gebonden." In deze wereld zijn er altijd gesprekken en pogingen om iemand binnen te halen. Als je zo'n coureur in het team hebt, werkt dat als een stimulans voor andere teamleden en partners.'

Marko: 'Red Bull meest aantrekkelijk partner'

Marko werd ook ondervraagd over Red Bull's potentiële deal met Porsche in 2026, waarbij de autofabrikant in de rij staat om met het team in zee te gaan. De Red Bull-chef zegt dat Verstappen cruciaal kan zijn voor het binnenhalen van een deal met de Duitse fabrikant. 'Het is logisch dat wij de meest aantrekkelijke partner zijn voor fabrikanten. Nummer 1 op de auto in 2026 zou natuurlijk een prachtige toevoeging zijn, maar daar zijn we op dit moment nog mijlenver van verwijderd. Natuurlijk hebben wij wel de snelste coureur in huis.'

Of de deal met Porsche er gaat komen is nog de vraag. Het bestuur van Volkswagen schijnt volgens insiders groen licht te hebben gegeven voor het Formule 1-project maar er is nog niks officieel, daarom wil Marko er zelf nog niks veel kwijt: 'Nou, als ik nu iets zou zeggen, zou je denken dat we allerlei deals hebben gesloten en dat is niet zo', zo sluit hij af.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws