Di Montezemolo: 'Mijn hoofd zegt Hamilton, mijn hart zegt Verstappen' Formule 1
Formule 1

Di Montezemolo: 'Mijn hoofd zegt Hamilton, mijn hart zegt Verstappen'

Di Montezemolo: 'Mijn hoofd zegt Hamilton, mijn hart zegt Verstappen'

Luca di Montezemolo, voormalig sportief directeur van Ferrari, hoopt op een wereldtitel van Max Verstappen. Het is ook de F1-prominent niet ontgaan dat de Nederlander het bont aan het maken is in de strijd met Lewis Hamilton, maar desalniettemin kiest hij de kant van de Red Bull Racing-coureur. Dat wereldtitelrecord van Michael Schumacher moet namelijk blijven staan.

'In deze laatste races heb ik het idee dat Verstappen, met een voordeel in de titelstrijd, het prima vond als hij samen met Hamilton van het circuit zou schieten', zo opent de Italiaan bij Sportal met een kritische noot richting de 24-jarige. Onder meer in Brazilië en Saoedi-Arabië kwam het tot een verhitte strijd tussen de titelconcurrenten. Hamilton won in beide gevallen.

Ook in Jeddah vatte de titelstrijd weer vlam, met een agressieve verdedigende actie in bocht 1, die bestraft werd met een tijdstraf van vijf seconden door de stewards. Di Montezemolo: 'Precies dat gebeurde in Jeddah, waar de Formule 1 de coureurs een circuit op heeft gestuurd dat niet F1-waardig was.' Hij kon niet genieten van het levensgevaarlijke stratencircuit.

Di Montezemolo: 'Mijn hoofd zegt Hamilton, mijn hart zegt Verstappen'

Nu de titelstrijd haar conclusie nadert, kiest ook de oud Ferrari-man kant. Uit respect voor Schumacher hoopt hij dat het de Limburger is die in Abu Dhabi zegeviert: 'Mijn hoofd zegt Hamilton, mijn hart zegt Verstappen. Daarmee zou hij Schumachers record redden en blijft hij op gelijke hoogte staan met Hamilton wat wereldtitels betreft.'

'Het zijn er zeven, waarvan hij er vijf won met mij. Ik hoop dat Verstappen het netjes houdt en dat record van Schumacher redt', concludeert hij. Weet Verstappen zijn Britse titelrivaal van de achtste wereldbeker af te houden, dan moet dat volgens Di Montezemolo dus wel op nette wijze gebeuren. Het is nog maar de vraag of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel en overwinning in Abu Dhabi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws